Cautare
, Staff

Media şi entertainment |
|

Trei întrebări cruciale pe care trebuie să ți le pui dacă ești în căutarea disperată a unui job

Din diferite motive, în viață sunt momente când simți că singurul lucru pe care ai putea să-l faci este să accepți un loc de muncă de care nu ești prea încântat. Dar să iei o decizie proastă doar pentru că ești în căutare disperată de un alt job nu este deloc o mișcare inteligentă.
somaj_someri_job.jpg

Dacă nu ești sigur că oferta pe care ai primit-o este cea mai bună opțiune pentru tine și te gândești să mai aștepți în cazul în care apare un job mai bun, pune-ți următoarele trei întrebări. Dacă răspunsurile tale nu vor fi toate „da”, atunci probabil ar trebui să îți reevaluezi decizia.

  1. Fac tot ce îmi stă în putință?

Dacă răspunsul tău la această întrebare este nu și dacă nu ești presat prea tare de partea financiară, ai putea să iei o pauză de la a aplica pentru un nou job. Chiar dacă îți dorești foarte mult să te angajezi, o săptămână fără să aplici poate fi benefică pentru confortul tău psihic. În acel timp poți să dormi, să mergi la sală sau să ieși cu prietenii. Astfel, vei reîncepe căutările cu forțe proaspeteși cu bateriile reîncărcate.

  1. Încă voi vrea să lucrez în acel loc și peste șase luni?

Dacă răspunsul este nu, cel mai probabil acel loc de muncă nu îți va plăcea și productivitatea ta va scădea. Apoi, vei reveni în postura de a căuta un nou loc de muncă.

Ce este de făcut: poți evita acest scenariu doar ascultându-ți instinctul. Întreabă-te atunci când aplici la un loc de muncă dacă vei vrea să faci această activitate și pe termen lung.

  1. Acest job mă va ajuta să-mi îndeplinesc obiectivele în carieră?

Este posibil ca job-ul pe care te gândești să-l accepți este exact ca cel precedent, iar potențialul de evoluție nu pare prea mare.

Dacă răspunsul la această întrebare este nu, este important să ții cont atât de abilitățile tale, ci și de faptul că nu îți dorești un job care să te facă să stagnezi în carieră. Dacă știi că acceptând această nouă poziție îți vei putea îndeplini obiectivele, înseamnă că meriți mai mult de atât.

Fii sincer cu tine însuți – gândește-te bine înainte să iei pur și simplu o decizie doar de dragul schimbării.

Traducere și adaptare de pe Forbes.com

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii