FacebookTwitterLinkedIn

În plină pandemie, antreprenoarele Bianca Tudor, Mihaela Lemnaru și Rusanda Davideanu au lansat o nouă agenție de comunicare, ELITE Communication, cu misiunea de a ghida femeile de afaceri din România în procesul de dezvoltare al business-ului.

Mai mult, acestea mizează pe serviciile lor de rebranding personal și image-making pentru a evidenția că este imperativ necesar să îți construiești un brand personal bine poziționat și diferențiat. Un brand vizibil în mass-media și social media are nevoie neapărat să includă acel ”Je ne sais quoi”, pentru a fi ușor de reținut.

Bianca Tudor: ”La 6 ani de când am lansat Elite Business Women Club și am ajuns la un număr de 12.000 companii înscrise în acest club de business, am observat câteva greșeli pe care femeile de afaceri le fac constant. Acestea acordă puțină importanță brandului lor personal, considerându-l irelevant în strategia de profit a companiei. Imaginea este instrumentul cel mai valoros în umanizarea brandului pe care îl vindem. Drept exemplu, 82% din clienți au încredere într-o companie atunci când managerii acesteia sunt activi în social media (sursă aici).

De asemenea, am analizat paginile lor de social media și am văzut că postează fără a ține cont de regula 80-20, adică 80% conținut educațional (cu focus pe nevoile publicului țintă), și 20% de vânzare. De multe ori, comunicarea este axată doar pe companie, produse, servicii. Altă greșeală pe care am observat-o este că, în multe situații, în loc de a crea un brand personal de la zero, femeile de afaceri au tendința de a copia un brand personal de succes aparținând altcuiva. Particularitățile fiecărei femei, cele care o diferențiază sunt și cele care o fac recognoscibilă și valoroasă în piață.”

Rusanda Davideanu: ”Un brand personal puternic te poate ajuta să îți crești afacerea, chiar și în plină pandemie. Noi lucrăm în mai multe etape – începem cu strategia, care stă la baza planului de atac, apoi lucrăm în stratul interior (clientele noastre trec prin life & business coach, acting coach, curs public speaking, etc.) și abia la următorul pas, trecem la exterior. Aici, împreună cu o echipă de specialiști de hairstyle, makeup, stil vestimentar, construim o imagine unică – schimbăm gesturi și posturi, identificăm unghiul potrivit pentru poze/video și scoatem în evidență particularitățile brandului personal creat.

La final, implementăm expunerea în mass-media și venim cu un plan smart de postări în social media, bazat pe noua imagine și noua atitudine. Pentru că da, în primul rând ți se schimbă atitudinea după ce lucrezi cu o echipă de profesioniști care te ajută să-ți pui în valoare brandul personal!”

Mihaela Lemnaru: ”De multe ori, clientele noastre au aceleași poze atât pe profilul personal, cât și pe cel public. Asta înseamnă că postează oarecum haotic, fără o strategie în spate și, mai mult decât atât, se asociază cu branduri care nu le ajută neapărat business-ul, ci mai degrabă le aduc un dezavantaj.

Planul de conținut în social media pentru fiecare antreprenoare cu care colaborăm este unul dinamic, ce ține cont de trendurile actuale la nivel internațional corelat cu specificul pieței actuale. Venim cu o strategie de comunicare de brand, cu focus pe nevoi și rezultate, iar elementul de cross-promotion cu alte branduri este valoarea adăugată care să aducă beneficii și awareness clientei noastre.”

”Astăzi contează tot mai mult să ieșim în față și să luăm atitudine. E timpul să înțelegem că un brand personal puternic îți poate crește afacerea și poate aduce mari beneficii business-ului tău.

Credem că viitorul aparține celor care înțeleg că brandurile, așa cum le știm noi, vor pierde din putere. Decizia de a cumpăra va fi influențată de oamenii din spatele produsului sau serviciului pe care îl vând.

Așadar, dacă înțelegi cât de important este factorul uman în afacerea ta și ești pregătită să te diferențiezi, te invităm să fii una dintre femeile antreprenor care apelează la procesul de rebranding în acest an, un an în care afacerile care nu se reinventează rămân în urmă”, a spus Bianca Tudor, președinte Elite Business Women Club & Elite Communication.

Fotograf: Art Bakers