Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Trei companii sunt în cursă la a treia licitație pentru digitalizarea terestră

Grup Est Security, firmă de securitate din Piatra Neamț, Info Total Press, companie tot din Piatra Neamț, care deține televiziunea Est TV, și TV Sat 2002, operator de televiziune prin cablu din județul Buzău și operatorul televiziunii regionale TV Sud Est, au fost admise la a treia licitație organizată de ANCOM pentru atribuirea unor multiplexe locale, regionale sau naționale, informează Media Expres.
logo_ancom_ro.jpg

O altă companie, Nova Media, a fost descalificată din cadrul procedurii întrucât nu a îndeplinit condițiile impuse prin caietul de sarcini, potrivit unui comunicat difuzat de ANCOM, care însă nu precizează exact care este motivul descalificării.

Calendarul licitației prevede ca până la 13 mai 2015 comisia de licitaţie să anunţe câștigătorii în urma ofertelor inițiale depuse și dacă este necesar să fie organizate runde de licitație.

La licitație sunt disponibile două multiplexuri naționale, 31 de multiplexuri regionale și 19 multiplexuri locale de televiziune digitală terestră, rămase nealocate la precedentele licitații.

Taxa minimă de licenţă pentru fiecare din cele două multiplexuri naționale este de 300.000 euro, iar pentru multiplexurile regionale și locale aceasta variază între 1.000 de euro pentru un multiplex alocat la nivelul unei localităţi care nu este reşedinţă de judeţ și 10.000 de euro pentru un multiplex alocat la nivelul unui judeţ din categoria E, conform clasificării din caietul de sarcini. Taxele de licență au fost stabilite de către Guvern în luna februarie 2014.

Multiplexurile se acordă pentru o perioadă de 10 ani.

În luna iunie 2014, la prima licitație, au fost alocate trei multiplexuri naționale către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A., compania câștigând multiplexul acordat condiționat „free to air” şi alte două multiplexuri din banda UHF contra sumei de 1.020.002 €, reprezentând taxă de licenţă.

Alte multiplexuri au fost adjudecate în februarie 2015 : Regal a câștigat un multiplex regional la Râmnicu Vâlcea pentru suma de 8.010 euro, Cargo Sped a câștigat un multiplex regional la Sibiu, pentru 8.001 euro, 2K Telecom a câștigat cinci multiplexuri regionale (4 în Bucureşti şi unul în Ploieşti) pentru 52.000 euro, Radio M Plus a obținut un multiplex regional la Iaşi, pentru 10.000 euro și Digital Video Broadcast a câștigat un multiplex regional la Satu Mare pentru 8.000 de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii