Cautare
, Contributor

Educaţie |
|

Trei bănci susțin programul Teach for Romania

BCR, Raiffeisen Bank și UniCredit Bank au decis să sprijine programul Teach for Romania, prin care 18 profesori și învățători au fost la catedră în anul școlar 2014-2015, în comunități cu provocări socio-economice, unde există elevi cu indicatori școlari foarte scăzuți.
Virban Photography,009

Parteneriatul Teach for Romania cu cele trei bănci comerciale s-a concretizat sub forma unor investiții de aproape 70.000 de euro pentru recrutarea, formarea și susținerea candidaților selectați pentru a deveni profesori sau învățători pentru o perioadă de doi ani de zile, precum și pentru asigurarea unui nivel de educație cât mai ridicat pentru copiii din comunitățile vulnerabile.

„Teach for Romania a reușit să aducă în premieră, la aceeași masă, trei bănci importante din România, care s-au implicat în programul nostru și au investit în educația de calitate a copiilor din comunitățile în care activăm. Împreună cu acești parteneri și cu alți susținători ne-am propus să ne extindem rețeaua de profesori și de învățători Teach for Romania, de la 18 la 39, în anul școlar 2015-2016. Teach for Romania susține investiția în viitoarea generație de lideri în educație, asigurând astfel șanse egale la o viață mai bună, pentru toți copiii din România”, a spus Ionuț Soleanicov, director general și co-fondator Teach for Romania.

Reprezentanții celor trei bănci partenere au subliniat importanța educației, ca un domeniu strategic pentru viitorul României și au lansat un apel și către celelalte industrii să li se alăture acestui demers.

Teach for Romania este un program cu impact transformațional în sistemul educațional românesc, la scară largă și pe termen lung. Învățatorii și profesorii deveniți alumni Teach for Romania, la sfârșitul celor doi ani de predare la clasă, vor fi pregătiți pentru a contribui la crearea unui sistem educațional echitabil și de înaltă calitate, fie rămânând în educația formală, fie lucrând în domenii conexe acesteia.

După primul an de activitate, în cadrul programului educațional Teach for Romania, 18 profesori au predat în 15 școli din 7 județe ale țării și au ajutat astfel peste 2600 de copii din comunități defavorizate, cu rezultate școlare scăzute și rată ridicată de abandon școlar. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii