Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Trei bancheri din România au câștigat peste 1 milion de euro, în 2016, cu unul mai mult decât în 2015

Trei bancheri din țara noastră au obținut în 2016 venituri de peste 1 milion de euro, potrivit celui mai recent studiu realizat de European Banking Authority (EBA, Autoritatea Bancară Europeană).
shutterstock_money-bani

Doi bancheri din conducerea unor instituții bancare din România au avut veniturile anuale de peste 1 milion de euro, în 2016, cu unul mai mult față de anul anterior. Pe lângă ei, un bancher din asset manegement a obținut asemenea venituri, dar din date reiese că acesta a avut venituri mai mari decât cei din management. În 2015, un bancher din investment banking reușise să obțină venituri de peste 1 milion de euro comparabile cu ale unui bancher din managementul unui bănci locale.

În medie, fiecare dintre cei trei bancheri a obținut, în 2016, un venit de 1,126 de milioane de euro, astfel că suma totală s-a ridicat la aproape 3,38 de milioane de euro.

Cei doi bancheri au obținut cea mai mare parte din venituri în venituri fixe, suma cumulată fiind de 1,57 de milioane de euro, iar suma variabilă a reprezentat 28% din total, 0,62 de milioane de euro. Astfel, în medie, fiecare dintre cei do bancheri a obținut venituri de 1,1 milioane de euro.

Bancherul din asset management a câștigat 1,178 de milioane de euro din care 82% (0,96 de milioane de euro) au fost venituri variabile.

Acum doi ani, în România erau la fel de mulți bancheri cu venituri de peste 1 milion de euro precum în Ungaria, dar unul dintre cei din urmă a obținut un venit de aproape 3 milioane de euro. În același timp, în Bulgaria și Cehia nu a fost niciunul, iar în Croația și în Grecia câte unul.

În regiune, cel mai bine este pentru bancherii din Polonia, șase dintre ei ajungând la venituri de peste 1 milion de euro, în 2016, dar aceștia nu câștigă cu mult mai mult decât cei de la noi, respectiv 1,26 de milioane de euro.

De asemenea, doi bancheri din Letonia au avut un venit mediu de 1,4 milioane de euro, acum doi ani.

La fel de mulți bancheri ca în România erau în Liechtenstein, dar aceștia au avut venituri de aproape 3,9 milioane de euro, fiecare.

În Regatul Unit al Marii Britanii erau cei mai mulți bancheri cu venituri de peste 1 milion de euro: 3.529, respectiv 76,8% din total. Printre aceștia era și cel mai bine plătit din Europa, care a obținut 33 de milioane de euro, în 2016, în timp ce altul a obținut 25,24 de milioane de euro, iar trei dintre ei au avut 17,3 milioane de euro.

Numărul bancherilor europeni care au obțint un venit de peste 1 milion de euro sau mai mult a scăzut cu 10,6%, în 2016, față de 2015, până la 4.597. Cauza sunt modificările cursului de schimb între euro și lira sterlină, ceea ce a redus veniturile personalului plătit în lire sterline exprimat în euro. În schimb, în jur de 89,47% dintre persoanele cu venituri mari au fost din cadrul personalului direct, în creștere față de nivelul de 85,73% din 2015.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii