FacebookTwitterLinkedIn

Primele luni ale anului sunt decisive pentru planurile de vacanță ale românilor, cei mai mulți profitând de promoțiile de tip Early Booking pentru a-și rezerva vacanțele de vară încă din lunile ianuarie și februarie. Având în vedere incidența cazurilor de Coronavirus în Europa, specialiștii platformei Travelminit.ro se așteaptă la o creștere cuprinsă între 25% și 35% a numărului de rezervări înregistrate pentru primăvara aceasta, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut precum și creșterea prețului sejururilor în România.

„Perioadele de incertitudine din afara granițelor țării au atras mereu o creștere a turismului intern iar situația coronavirusului are un efect similar. Oamenii se simt în siguranță acasă, nu își mai doresc să călătorească în afara țării, să ajungă în aeroporturi laolaltă cu oameni din toata lumea astfel că se reorientează asupra vacanțelor în România unde pot ajunge cu mașina personală. Deja înregistrăm o creștere cu 10% a numărului apelurilor telefonice la call center-ul nostru și o creștere cu 20% a numărului rezervărilor față de aceeași perioadă a anului trecut. În perioada următoare ne așteptăm ca numărul rezervărilor să crească și mai mult”, a declarat Timea Ambrus, Operations Manager Travelminit.ro.

Creșterea cererilor pentru cazările în România vine pe fondul unei presiuni deja existente pe turismul intern, indusă în mare parte prin voucherele de vacanta. Travelminit.ro și-a dublat numărul de rezervări în anul 2019 comparativ cu 2018, iar tendința de creștere se menține și pentru 2020.

Rezultatul unei cereri crescute pentru cazarea în România va avea drept efect creșterea prețului sejururilor în România cu 10% pana la 15% pentru primăvara aceasta. Mai mult, specialiștii Travelminit.ro estimează că vor fi perioade în care gradul de ocupare al hotelurilor din regiunile turistice va depăși 90%.