Cautare
, Contributor

Travel |
|

Travel Islanda: Geysir, locul unde se nasc gheizerele

Pe o hartă pe jumătate cât cea a României, într-un perimetru doar puţin mai mare decât al Bucureştiului, cinci puncte descriu un cerc imaginar care cuprinde câteva dintre cele mai inedite locuri din lume. Traseul a fost botezat Cercul de Aur, este cel mai popular circuit turistic din Islanda şi include: cea mai veche cascadă din Europa, cel mai vechi gheizer din lume, valea formată de mişcarea plăcii tectonice eurasiatice şi a celei nord-americane, un gheţar şi un lac de culoare acvmarin intens, din inima unui crater vulcanic. Toate pot fi admirate de aproape, în doar jumătate de zi.

Geysir este localitatea care a dat substantivul şi locul unde fenomenul natural purtând acelaşi nume poate fi admirat la el acasă.

Deşi ,,Geysir" cel original, care aruncă apă fierbinte la o înălţime de 60 de metri, se manifestă mai rar, zona este împânzită de alte gheizere, între care ,,vedetă" este Strokkur.

La fiecare zece minute, Strokkur începe să fiarbă, energia se concentrează într-o bulă imensă de apă şi în final se eliberează sub forma unui jet de 31 de metri înălţime.

Vezi mai jos procesul de eliberare a energiei din gheizerul Strokkur, filmată de Diana-Florina Cosmin.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii