Cautare
, Contributor

Travel |
|

Travel Islanda: Cascada Skogafoss şi legenda sipetului cu comori

Pe o hartă pe jumătate cât cea a României, într-un perimetru doar puţin mai mare decât al Bucureştiului, cinci puncte descriu un cerc imaginar care cuprinde câteva dintre cele mai inedite locuri din lume. Traseul a fost botezat Cercul de Aur, este cel mai popular circuit turistic din Islanda şi include: cea mai veche cascadă din Europa, cel mai vechi gheizer din lume, valea formată de mişcarea plăcii tectonice eurasiatice şi a celei nord-americane, un gheţar şi un lac de culoare acvmarin intens, din inima unui crater vulcanic. Toate pot fi admirate de aproape, în doar jumătate de zi.

Cei cărora Gullfoss, cea mai mare cascadă din Europa, le-a deschis apetitul pentru căderi de apă impresionante se pot abate din celebrul traseu islandez ,,Cercul de Aur" pentru a admira alte două cascade celebre: Skogafoss şi Seljalandsfoss, ambele cu o înălţime de 60 de metri.

În zilele cu soare, Skogafoss este locul ideal pentru ,,vânătorii" de curcubee, ca şi pentru cei care cred în poveştile ,,saga" islandeze şi vin să caute un legendar cufăr cu aur, îngropat în peretele cascadei. Deşi pare doar un mit, muzeul lui Thordur Thomasson (care urmează să fie prezentat în cadrul serialului nostru Misterele Islandei) se mândreşte cu un mâner antic, din aur masiv, care s-ar fi desprins de cufărul cu aur atunci când căutătorii de comori au încercat să îl tragă afară din cascadă.

Cât despre Seljalandsfoss, aceasta nu ascunde niciun sipet cu comori, dar permite celor care nu se tem să facă puţină echilibristică pe stânci alunecoase, accesul în spatele căderii de apă.

Vezi video NR.1 original cu cascada Skogafoss din Islanda (by Diana-Florina Cosmin):

 

Vezi video NR.2 original cu cascada Skogafoss din Islanda (by Diana-Florina Cosmin):

 

Vezi video NR.3 original cu cascada Skogafoss din Islanda (by Diana-Florina Cosmin):

 

Vezi video NR.4original cu cascada Skogafoss din Islanda (by Diana-Florina Cosmin):

 

Vezi video NR.1 original cu cascada Seljalandsfoss din Islanda (by Diana-Florina Cosmin):

 

Vezi video NR.2 original cu cascada Seljalandsfoss din Islanda (by Diana-Florina Cosmin):

Vezi video NR.3 original cu cascada Seljalandsfoss din Islanda (by Diana-Florina Cosmin):

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii