FacebookTwitterLinkedIn

Eli Lilly&Co dezvoltă un tratament pentru tratarea Covid-19 și ar putea fi autorizat începând cu luna septembrie. Cercetătorul care conduce studiul a declarat miercuri pentru Reuters că în prezent compania testează două terapii cu anticorpi.

La începutul acestei luni, compania farmaceutică a anunțat că a început deja testarea pentru 2 tratamente cu anticorpi pe oameni. Unul dintre ele, LY-CoV555, este în lucru, fiind dezvoltat în parteneriat cu o companie canadiană AbCellera. Celălalt, cunoscut sub numele de JS016, este dezvoltat în parteneriat cu producătorul chinez Shanghai Junshi Biosciences.

Daniel Skovronsky, directorul științific al companiei, a anunțat că Lilly dezvoltă studii la nivel preclinic asupra unui al treilea tratament cu anticorpi pentru boala cauzată de noul coronavirus. Acest tratament ar putea intra în faza de studii clinice umane în săptămânile următoare.

Noile tratamente fac parte dintr-o clasă de medicamente biotehnologice numite anticorpi monoclonali folosiți pe scară largă pentru a trata cancerul, artrita reumatoidă și numeroase alte afecțiuni. Specialiștii spun că un medicament cu anticorpi monoclonali ar putea fi mult mai eficient împotriva Covid-19 decât medicamentele care au fost adaptate pentru a fi folosite în tratarea infecției cu coronavirus.

Skovronsky a mai precizat că noile terapii cu anticorpi nu doar că ar putea fi folosite pentru prevenirea bolii, dar ar putea fi mai presus de folosirea unui vaccin anti-Covid, putând fi utilizate pe scară largă dacă se dovedesc a fi eficiente.