Cautare
, Contributor

În fiecare număr al revistei ForbesLife, demitizăm toate lucrurile pe care credeai că le știi despre experiențele spa în adevăratul sens al cuvântului, în parteneriat cu portalul www.DespreSpa.ro...

Lifestyle |
|

Tratamentele faciale și rolul lor în zilele noastre

„Pe vremea mamei mele nu existau creme revoluționare, dar uite că tenul ei arată foarte bine și acum!“ Iată o afirmație pe care multe dintre persoanele care au ajuns la maturitate s-ar putea să o fi auzit la un moment dat. Fie rostită de mame sau bunici, fie relatată în diverse variante de către fiice sau nepoate.
 aboneaza-te
Spa

Dilema a pornit de la o discuție între prietene. Din vorbă-n vorbă am ajuns să dezbatem câteva trucuri de îngrijire a tenului. Apoi, conversația s-a fixat în jurul unor întrebări-cheie precum „Sunt într-adevăr eficiente terapiile faciale?“, „Există, de fapt, tratamente-minune pentru ten?“ sau „Are rost să acordăm chiar atât de multă atenție îngrijirii feței?“

Da, poate că mamele și bunicile noastre nu au avut o rutină de înfrumusețare atât de complexă pe cum avem (sau am putea avea) noi. Și, cu toate acestea, chipurile lor arată minunat. Ceea ce ne face să credem că ingredientul secret ar putea fi tocmai acest „let it go“ adoptat de înaintașele noastre, care apelau exclusiv la rețete „băbești“, 100% naturale, în combinație cu multă liniște sufletească și cantități sănătoase de odihnă. De aici vine paradoxul zilelor noastre: ne stresăm pentru mărunțișuri și dormim „cât apucăm“, dar am vrea să arătăm ca și cum n-am avea vreo grijă.

Până la inventarea elixirului tinereții, regula de bază este să fim realiști și să construim pragmatic lista de priorități: sănătatea trebuie să primeze, abia apoi vine frumusețea. Conștientizarea ordinii corecte este esențială. Ea ne ajută să pricepem că felul în care arată tenul nostru nu este altceva decât oglindirea stării organismului. Nu dormim suficient? Apar cearcănele. Avem dezechilibre hormonale? Ne confruntăm cu acneea. Prea mult stres și griji? Vom observa riduri în exces. Atât de simplu. Înainte de-a ne gândi la soluții minune pentru problemele tenului nostru, să ne propunem identificarea și apoi tratarea surselor acestor imperfecțiuni.

Pe lângă alimentația corectă – ce ne face bine la modul general – o soluție la îndemână pentru un ten sănătos ar fi tratamentele faciale periodice. Nu mă refer la metodele hi-tech de estompare a ridurilor și cearcănelor, ci la terapiile clasice, făcute în spa-uri, cu produse organice și muzică ambientală în surdină. De ce?

Tratamentele faciale reprezintă o soluție pe termen lung, nu doar o ameliorare a situației conjuncturale. De regulă, orice terapie la nivel facial implică și masajul, iar acesta acționează pe mai multe planuri. În primul rând, este stimulată circulația sangvină din zona cu pricina – un factor-cheie pentru o piele suplă și netedă. Eu rog terapeutul de fiecare dată să-mi împărtășească și niște exerciții pentru acasă, întrucât sesiunile de „facial yoga“ au efect de lifting și rezultate comparabile cu cele ale intervențiilor chirurgicale cu obiectiv anti-ageing. Apoi, prin masaj are loc o relaxare a musculaturii, o detensionare care încetinește procesul de îmbătrânire.

Imaginează-ți că memoria unui calculator se apropie de capacitatea maximă, iar aparatul începe să dea mesaje de eroare. Tu vei lua măsuri și vei șterge din fișiere, iar computerul va funcționa mai bine. La fel se întâmplă și în cazul tenului: cu cât se aplică masajul mai des, cu atât mai mult se va elibera această zonă de tensiuni. Prin urmare, și pielea va avea un aspect mult mai curat. Totodată, tehnicile de masaj facilitează și integrarea ingredientelor active din produse în piele, astfel că ele vor putea acționa mult mai eficient.

Spa-ul îți garantează că produsele folosite sunt într-adevăr benefice pentru tine. Unul dintre avantajele cele mai evidente – atunci când vine vorba de spa – este faptul că nu trebuie să îți faci griji pentru efectele adverse (cu excepția femeilor însărcinate sau a pacienților care suferă de boli grave – situații ce necesită acordul medicul specialist). De regulă, se utilizează exclusiv ingrediente naturale, uleiuri esențiale pure și uneori chiar măști preparate pe loc. Tratamentele faciale de calitate merg pe ideea acelui „keep it simple“ ce ajuta bunicile noastre să arate mai tinere vreme îndelungată.

Terapiile faciale nu sunt doar pentru față, ci și pentru gât și decolteu. Puțini observă la timp că aceste două zone sunt principalele „trădătoare“ ale vârstei reale. Am văzut deseori femei cu un ten impecabil, vizibil îngrijit, dar al căror gât arăta extrem de îmbătrânit. Diferențele de aspect devin supărătoare în special atunci când feței i se acordă foarte multă atenție, în timp ce pielea de pe gât și decolteu este neglijată.

Tratamentele spa te deconectează de la grjile cotidiene și te armonizează cu sinele. Pentru că zona capului este foarte bogată în terminații nervoase, masajul la acest nivel va avea un efect extrem de relaxant. Pentru intensificarea senzației de destindere, cere-i terapeutului și un masaj al scalpului. Vei dobândi rapid o stare de calm și vei simți că totul s-a „aliniat“ în interiorul tău. Iar această satisfacție se va citi cu siguranță și pe chip.

Cu siguranță, tratamentele faciale în spa reprezintă acel truc la care ar fi apelat și mama sau bunica ta în tinerețile lor, fără să le fie teamă că efectele s-ar putea întoarce cândva împotriva lor. Rezultatele se văd curând, iar principiul după care ele funcționează este același dintotdeauna: frumusețea pornește din interior.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii