Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Tranzație internațională: GfK a cumpărat o companie suedeză de cercetare de piață

GfK achiziționează NORM Research & Consulting AB, o companie de cercetare de piață suedeză specializată în cercetări virtuale de cumpărător. Produsul de bază al NORM Research & Consulting AB este un software care simulează un mediu de cumpărături pentru diverse scopuri de cercetare.
gfk_logo_rgb_large-2

Simstore, software-ul de cloud al lui NORM, permite analiza eficientă a comportamentului cumpărătorilor. Cu rezultatele cercetării, clienții își pot optimiza strategia de preț, sortimentația, ambalajele, aranjarea la raft și lansările de produse. Simstore creează medii de cumpărături foto-realiste în două și trei dimensiuni.

Simstore a fost dezvoltat în ultimii 10 ani pentru a deveni o platformă de cercetare vârf de lance pentru studierea comportamentului cumpărătorilor. Acesta permite analize eficiente de comportament fără a fi nevoie de studii de testare scumpe și consumatoare de timp în medii fizice. Mediile simulate sunt fie ale unor retaileri care dețin magazine fizice, fie ale unor retaileri online.

Până în prezent, Simstore a derulat cercetări în rândul a milioane de consumatori din peste 30 de țări, crescându-și capabilitățile împreună cu GfK.Debra-Pruent

Debra A. Pruent (foto), membru în Consiliul de Administrație GfK și responsabil pentru sectorul dedicat experiențelor consumatorilor comentează: „Digitalizarea este cea mai mare oportunitate pentru cercetare de piață. Cu tehnologia de care dispune NORM Research & Consulting, proiectele de cercetare ale clienților pot fi implementate rapid și eficient oriunde în lume. Compania este unul dintre liderii în această tehnologie și printre clienții săi se numără deja mulți dintre cei mai mari producători de bunuri de larg consum din lume. Software-ul accesibil completează ideal portofoliul GfK de cercetări de cumpărător, oferind un avantaj competitiv enorm.”

 

Adrian Sanger, coordonatorul studiilor de cumpărător la GfK, adaugă: „Această achiziție extinde oferta noastră de studii despre cumpărător dedicată clienților din piețele de FMCG, de retail și de tehnologie. Prin îmbinarea datelor comportamentale cu Simstore, clienții au o viziune completă asupra cumpărătorului la nivel global, generând soluții clare pentru a optimiza prezența la raft, canalele de distribuție alese și experiența de cumpărare.”

 VEZI TOPUL INSTITUTELOR DE SONDARE SI DE CERCETARE DE PIAȚĂ DIN ROMÂNIA- 2015!

Anders Örbom, co-fondator și CEO al NORM Research & Consulting, spune: „Ca pionieri în domeniul cercetărilor virtuale de cumpărător, am pus pasiunea și experiența noastră în dezvoltarea unei soluții software optime. Sub umbrela GfK, putem acum măsura și integra tehnologia noastră într-un portofoliu global dedicat cumpărătorului. Împreună, oferim o colecție unică de instrumente de cercetare și ne consiliem clienții în activitățile lor strategice și operaționale adresate cumpărătorilor.”

NORM Research & Consulting AB a fost inființată în anul 2003 și are 60 de angajați aflați sub coordonarea fondatorilor Anders Örbom și Andreas Lee.

Din locațiile sale din Stockholm și Amsterdam, compania desfășoară proiecte globale pentru clienți, precum Unilever, Carlsberg, Nestlé, Arla Foods și Philips.

VEZI TELEVIZIUNILE CU CELE MAI MARI AUDIENȚE ÎN URBAN – AUGUST 2015!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii