FacebookTwitterLinkedIn

Listarea și prima tranzacționare a acțiunilor pe baza “dacă și când vor fi emise” (“as-if-and-when-issued”) pe Euronext Amsterdam va începe joi, 25 martie 2021, la ora 9:00 CET.

„Listarea CTP pe Euronext Amsterdam este următorul pas într-o călătorie incredibilă. (…) Suntem gata să accelerăm ritmul, să ne extindem prezența în Europa și, totodată, să atingem pragul de 10 milioane de mp de suprafață totală închiriabilă (GLA) până în 2023. Regiunea ECE, cu structura sa de costuri atractivă, infrastructura de calitate și poziția strategică în Europa oferă un mare potențial”, a declarat Remon Vos, CEO al CTP.

Prețul ofertei a fost stabilit la 14 euro pe acțiune. În urma ofertei, capitalul social total emis și existent este format din 397.017.000 de acțiuni, ceea ce implică o capitalizare de piață de 5,6 miliarde de euro.

Numărul total de acțiuni vândute în ofertă este de 61.017.000 („acțiuni noi”), reprezentând 15,4% din acțiuni (după emiterea acțiunilor noi). Dacă opțiunea de supra-alocare va fi exercitată integral, numărul acțiunilor oferite va crește la 70.169.550, reprezentând 17,7% din acțiuni (după emiterea acțiunilor noi).

„Astăzi este un moment de referință pentru companie. După ce am accesat anul trecut piața obligațiunilor printr-o emisiune de obligațiuni verzi cu rating de recomandare pentru investiții, am realizat astăzi cea mai mare ofertă publică inițială în sectorul imobiliar din Europa din 2014”, spune Richard Wilkinson, director financiar al CTP.

Oferta reprezintă o valoare de 854,2 milioane de euro presupunând că nu se exercită opțiunea de supra-alocare și de 982,4 milioane de euro presupunând exercitarea integrală a opțiunii de supra-alocare

Oferta a fost suprasubscrisă de mai multe ori la prețul ofertei, cu o cerere puternică din partea investitorilor instituționali la nivel global. Oferta constă numai din plasamente private către anumiți investitori instituționali din diferite jurisdicții, inclusiv Olanda.

Decontarea ofertei va avea loc pe 29 martie 2021.