Cautare
, Contributor

Forbes.com

IT |
|

Tranzacţiile online realizate de europeni sar de 10 milioane pe zi

47. VISA
Visa Europe anticipează că luni, 10 decembrie, va fi înregistrat un număr record de tranzacţii pe internet în Europa, respectiv peste 10 milioane de operaţiuni realizate în cea mai aglomerată zi de cumpărături online de până acum.

Posesorii de carduri Visa vor cheltui online peste 565 milioane euro, dintre care 80% pe carduri de debit, potrivit estimărilor companiei de tehnologie de plăţi. Cumpărătorii vor cheltui în medie 400.000 euro pe minut, iar momentul de vârf se estimează că va avea loc în intervalul între 20:00 şi 21:00 GMT.

Visa Europe se aşteaptă să proceseze aproximativ 7.000 de tranzacţii în fiecare minut, în contextul în care consumatorii din Europa sunt în căutarea cadourilor de Crăciun şi încearcă să beneficieze de ofertele online şi să evite aglomeraţia generată de cumpărăturile de Crăciun.  

“Cu ocazia Mega Monday, estimăm că anul acesta se va înregistra o creştere de 20% comparativ cu 2011 şi că vom procesa, pentru prima dată, 10 milioane de tranzacţii online într-o singură zi în Europa. Observăm că tot mai mulți consumatori apelează la internet pentru a face cumpărături și acest lucru reflectă încrederea acestora privind siguranța utilizării cardurilor Visa pentru tranzacțiile online, în special prin intermediul platformei Verified by Visa. Volumul tranzacțiilor pe care le procesăm zilnic, precum și datele din trecut privind tendințele de consum, ne oferă o imagine de ansamblu extraordinară asupra comportamentului de plată al consumatorilor”, declară Dr. Steve Perry, director comercial al Visa Europe.

În magazinele situate pe arterele comerciale importante, ultimele două zile de dinaintea Crăciunului sunt de obicei cele mai aglomerate pentru cumpărături. Se estimează că mulţi cumpărători vor alege weekend-ul 22 – 23 decembrie pentru a-şi face cumpărăturile de ultim moment. Cea mai aglomerată zi pentru a face cumpărături pe arterele comerciale importante din Europa va fi sâmbătă, 22 decembrie, potrivit Visa Europe.

Visa îşi bazează estimările pe datele privind evoluția volumului tranzacţiilor până în prezent şi pe comportamentul de plată observat în anii anteriori în preajma Crăciunului. Mai mult de 1 din fiecare 7 euro cheltuiţi în Europa este pe un card Visa, acesta fiind unul dintre cei mai de încredere indicatori ai tendinţelor privind comportamentul de plată al consumatorilor.

În Europa, sunt  460 milioane carduri Visa de debit, credit şi business. La sfârşitul anului încheiat în iunie 2012, cardurile Visa au fost utilizate pentru plăţi şi retrageri de numerar evaluate la 1,8 mii de miliarde EUR. 14% din cheltuielile de consum din Europa au fost făcute cu un card Visa şi aproape 80% din aceste tranzacţii au fost realizate pe carduri Visa de debit.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii