Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Telecom |
|

Tranzacţiile Netopia mobilPay prin SMS, plus 65%

plati_mobil.jpg
Procesatorul de plăţi online prin card şi de microplăţi cu telefonul mobil a anunţat rezultatele pentru primul semestru din 2013.

Tranzacţiile procesate în primul semestru al 2013 de către compania românească Netopia mobilPay au crescut la peste 300.000, ceea ce înseamnă cu aproximativ 65%. Şi valoarea plăților procesate a crescut în aceeaşi perioadă, la suma de 1,66 milioane de euro, cu aproape 28%, faţă de anul trecut.

În primul semestru din 2012 se înregistrau în jur de 183.000 de tranzacţii prin SMS, iar pe tot parcursul anului trecut au fost procesate 400.000 de tranzacții prin SMS (fără plățile de sub 1 euro), potrivit unui comunicat al companiei care îl citează pe  Antonio Eram, CEO Netopia mobilPay.

Numărul de tranzacţii realizate în primul semestru din 2013  a avut o evoluţie notabilă datorită creşterii numărului de comercianţi care oferă această metodă de plată şi al diversificării serviciilor pentru care se poate plăti prin SMS.

Prin SMS se pot plăti abonamente de internet, acces la săli de fitness, flori, jocuri pe calculator sau servicii de asigurări. Sectoarele cu cele mai mari creșteri la numărul de tranzacții prin SMS în prima parte a anului au fost asigurările, produsele fizice (accesorii PC, flori, cosmetice etc.), iar reprezentanţii companiei apreciază că, în perioada urmatoare, domeniul serviciilor va cunoaşte cea mai mare creştere din punct de vedere al încasărilor prin SMS-uri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii