Cautare
, Contributor

Tech |
|

Tranzacție istorică: Dell a preluat EMC pentru suma de 67 miliarde de dolari

Compania Dell a achiziționat EMC, companie care își desfășoară activitatea în domeniul software și securității, după o investiție de 67 miliarde de dolari, informează CNN Money.
Michael Dell

Compania Dell a achiziționat EMC, companie care își desfășoară activitatea în domeniul software și securității, după o investiție de 67 miliarde de dolari.

Înțelegerea încheie procesul de transformare al Dell, de la furnizor de PC-uri, până la furnizor de soluții IT. Procesul a început în momentul în care Dell a achiziționat Perot Systems pentru 4 miliarde de dolari în 2009 și s-a accelerat după ce fondatorul companiei, Michael Dell a transformat gigantul într-unul privat.

EMC este un nume reprezentativ pentru domeniul IT business. Este printre cei mai mari furnizori de memorie  hardware. În același timp, produce servere și deține compania de securitate RSA, cunoscută pentru codurile imposibil de spart.

TOPUL CELOR MAI BOGAȚI OAMENI DIN TEHNOLOGIE ÎN 2015

„Combinația dintre Dell și EMC generează noi soluți”, a declarat Michael Dell într-un comunicat de presă. „Noua noastră compania va fi foarte bine poziționată în vederea creșterii în zone strategice”, a mai spus el.

Cu toate acestea, atât Dell cât și EMC au întâmpinat dificultăți în ultima perioadă, din cauza noilor trenduri din tehnologie. EMC s-a remarcat prin comercializarea sistemelor de stocare către companii. În prezent, companiile cloud orecum Amazon pot stoca filșierele unei alte companii la prețuri mai mici. Și Dell, cel mai mare producător de servere din lume, îmtâmpină obstacole. Cum companiile apelează la serviciile Amazon, Google și Microsoft pentru a-și încărca datele, multe optează ca cei trei giganți să gestioneze și serviciile de e-mail și Web.

Ambele companii au făcut investiții masive în cloud. Acțiunile EMC au scăzut la începutul acestui an, în timp ce Dell a fost constrânsă să devină privată. Potrivit CNN Money, nu se știe exact dacă fuziunea va conduce spre creștere.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii