FacebookTwitterLinkedIn

Conform datelor companiei, Natura & Co a cumpărat întregul volum de acțiuni. Încheierea tranzacției este preconizată la începutul anului 2020.

Veniturile brute anuale ale noului grup sunt estimate la peste 10 miliarde de dolari, cu 40.000 de angajaţi și prezență în 100 de țări.

„Credem că această fuziune ne va permite să ne accelerăm în mod semnificativ creșterea și să ne extindem în continuare în mediul online. (…) Mai mult, cu sprijinul Natura, vom continua să investim în tehnologii de vârf pentru a spori capacitățile noastre digitale și productivitatea Reprezentanților noștri. Grupul nou creat ne va permite să ne deservim mai bine milioanele de Reprezentanţi, impulsionând prezența internațională AVON cu același angajament ferm de a îmbunătăți experiența și câștigurile femeilor”, a spus Jan Zijderveld, CEO-ul Avon.

„Pentru Avon România, această fuziune deschide noi oportunități consumatorilor și Reprezentanților noștri. Vorbim în special despre accesul la un portofoliu extins de produse inovatoare, dar și la instrumente digitale de ultimă generație care ne vor ajuta să accelerăm implementarea strategiei OPEN Up și ritmul de creștere în online. Este începutul unei noi ere şi împreună cu echipa pe care o conduc suntem entuziasmați să continuăm misiunea noastră de a schimba lumea prin frumusețe, de data asta și mai puternici, alături de Natura & Co”, a declarat Andreea Moldovan, General Manager AVON SEE.

“În urma achiziției Aesop în 2013 și a The Body Shop în 2017, Natura & Co face un alt pas decisiv în a construi un Grup global, cu un portofoliu extins de branduri, prezent pe mai multe canale, motivat de rezultate. Avon este  un brand simbolic cu peste cinci milioane derReprezentanți care cred în puterea vânzărilor directe. Împreună ne vom îmbunătăți competențele digitale aflate în creștere, rețeaua noastră socială de consultanți și reprezentanți“, a declarat Roberto Marques, Executive Chairman Natura & Co.

Ca parte a acestei tranzacții, a fost creată o nouă companie, un holding brazilian, Natura Holding S.A. Pe baza ratei de schimb fixe de 0,300 de acțiuni Natura Holding pentru fiecare acțiune AVON, acționarii Natura & Co vor deține aproximativ 76% din compania mixtă, în timp ce acționarii comuni ai Avon vor deține aproximativ 24%.

La finalizarea tranzacției, Consiliul de Administrație al companiei mixte va avea 13 membri, dintre care 3 vor fi desemnați de Avon. Tranzacția rămâne supusă condițiilor uzuale de încheiere a unei tranzacții, inclusiv aprobării de către acționarii Natura & Co și acționarii Avon, precum și de autoritățile antitrust din Brazilia și din alte jurisdicții.