Cautare
, Contributor

Lideri |
|

Tranzacţie de 11 miliarde de dolari pe piața aeriană internatională

american_airlines.jpg
După mai mult de un an și jumătate de tatonări și negocieri, operatorii aerieni prezenți la nivel mondial US Airways şi American Airlines au ajuns la un accord: vor fuziona. Tranzacțiase ridică la aproximativ 11 miliarde de dolari.

În noiembrie 2011, operatorul aerian American Airlines a intrat sub protecţia legii falimentului. La scurt timp, compania US Airways a demarat procedurile pentru o posibilă fuziune.

În această săptămână, cele două companii au anunțat că au ajuns la un acord pentru a fuziona, iar tranzacţia se ridică la 11 miliarde de dolari. În urma fuziunii American Airlines și US Airways se va naște cel mai mare operator aerian din lume.

Noua companie va păstra numele American și va fi condusă de actualul director general al US Airways, Doug Parker și de Tom Horton, director general la AMR, grupul care deţine American Airlines.

Acționarii majoritari ai noii companii- 72 %  vor fi creditorii AMR, în prezent sub protecţia legii falimentului. Restul de 28 % din acțiuni vor reveni celor de la US Airways.

Pentru ca tranzacția să poată fi finalizată, fuziunea trebuie aprobată de Departamentul Justiţiei din SUA, dar și de acţionarii US Airways şi de tribunalul care supraveghează reorganizarea AMR.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii