Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Afaceri |
|

Tranzacția prin care Hotelul Opera din Cluj a fost vândut către Universitatea Babeș-Bolyai a fost finalizată

Hotelul Opera din Cluj a aparținut omului de afaceri Călin Buzoianu, care mai deține și o clădire de birouri în centrul orașului.
Opera Plaza

Hotelul Opera din Cluj a fost vândut către Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai pentru 40 de milioane de lei. Tranzacția a fost intermediată de RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate şi franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment.

Intermedierea vânzării Opera Plaza reprezintă de altfel și cea mai mare tranzacție realizată de RE/MAX România până în prezent. Totodată, este și cea mai mare tranzacție încheiată în Cluj anul acesta.

Proprietatea reprezintă una dintre cele mai impozante clădiri aflate în zona istorică a orașului, respectiv primul hotel de cinci stele dat în funcțiune în Cluj-Napoca, cu o suprafață de cca. 8000 mp, care a fost construit pe platforma fostei fabrici „Feleacul”. În urma tranzacției, acesta va fi transformat în noul sediu al Facultății de Drept din cadrul UBB.

Negocierile au durat peste șase luni, incluzând perioada de obținere a avizelor de la Ministerul Educației și acordul Guvernului. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii