Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Tranzacția anului pe piața distribuitorilor de îngrășăminte: milionarul Cătălin Grigoriu vinde afacere preluată de la tatăl său

Grupul irlandez Origin Enterprises va prelua compania Redoxim, din Timișoara, pentru 35 milioane euro, și Comfert, din Bacău, firmă controlată de omul de afaceri Cătălin Grigoriu, pentru 19,4 milioane euro.
Catalin_Daniel_Grigoriu_IMG_2285

Cei doi distribuitori români de îngrășăminte, produse fitosanitare și semințe au avut anul trecut venituri cumulate de 685 milioane lei (155 milioane euro), porivit Mediafax, citată de economica.net.

Origin are în prezent operațiuni în Marea Britanie, Polonia și Ucraina.

Redoxim, cu sediul în Timișoara, a fost înființată în 1991 și este un furnizor de produse și servicii pentru fermieri. Compania are 190 de angajați și aproximativ 2.000 de clienți printr-o rețea de distribuție de 55 de unități de retail.

Comfert, cu sediul în Bacău, a fost înființată în 1998 și furnizează servicii similare Redoxim. Compania, cu 180 de angajați și aproximativ 1.900 de clienți este deținută de omul de afaceri Cătălin Grigoriu.

Antreprenorul, prezent în topul Forbes 500 Miliardari, avea anul trecut o avere estimată la 23 de milioane de euro.

În 2013, Comfert a preluat, alături de Popasul Trebeş, alt comerciant agricol băcăuan, peste 90% din acţiunile Pambac Bacău, unul dintre producătorii de panificaţie de top din România.

Citește cum și-a făcut averea omul de afaceri Cătălin Grigoriu

Compania Comfert, actualmente trader de semințe, îngrășăminte chimice, pesticide și cereale, a fost înființată de Grigoriu – tatăl în 1998, în Călărași, iar clienții erau 10-12 agricultori (care se regăsesc și astăzi în portofoliul de clienți ai companiei), cărora le livra îngrășăminte chimice. La revenirea de la studii din Canada, juniorul s-a implicat total în businessul tatălui său. Chiar dacă afacerile se apropiau timid de jumătate de milion de euro la acea vreme, tânărul de 25 de ani visa cu ochii deschiși, după cum recunoaște chiar el.

Tranzacția vizând Comfert prevede plata de către Origin a 19,4 milioane de euro, la care s-ar putea adăuga o sumă suplimentară, condiționată de atingerea unor ținte de profit pe parcursul unei perioade de cinci ani de la finalizarea preluării.

Află cum au evoluat afacerile companiei Pambac Bacău

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii