FacebookTwitterLinkedIn

Părţile urmează procedurile standard de obţinere a aprobărilor din partea autorităților şi, dupa caz, a partenerilor cheie. Cele două companii estimează că tranzacţia se va încheia în al doilea semestru al 2014, a anunțat compania.

“Achiziția accelerează strategia Federal-Mogul pe termen lung – de a consolida principalele linii de produse, inclusiv portofoliul global de materiale de fricțiune pentru echipamente originale și pentru clienții aftermarket. Credem că această tranzacție va aduce beneficii semnificative tuturor partenerilor.”, spune Carl C. Icahn (foto), președinte al Consiliului Federal-Mogul.

Federal-Mogul (NASDAQ: FDML) este o companie de frunte în domeniul producţiei şi distribuţiei globale de piese şi servicii pentru producătorii de vehicule şi operatorii de service-uri, atât pe piaţa automobilelor şi echipamentelor pentru vehicule comerciale ușoare, medii și grele, navale, feroviare și aerospațiale, cât şi pe piaţa energetică sau industrială. Produsele Companiei contribuie la reducerea consumului de combustibil si a emisiilor de CO2 şi cresc siguranţa vehiculelor.

Federal-Mogul operează prin două divizii de afaceri independente, fiecare dintre acestea având un CEO ce raportează Consiliului Director Federal-Mogul. Divizia Federal-Mogul Powertrain proiectează și produce componente pentru sisteme de propulsie pentru echipamente originale și sisteme de protecție pentru automobile și vehicule grele, industriale și de transport. Divizia Federal-Mogul Vehicle Components vinde și distribuie un portofoliu larg de produse, peste 20 de mărci recunoscute pe piața globală de aftermarket.

Federal-Mogul a fost fondată în Detroit, în 1899. Compania are 44.500 de angajaţi în 34 de ţări, cu sediul central în Southfield, Michigan, Statele Unite.