Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Tranzacția Alstom – General Electric a fost finalizată

Alstom a încheiat vânzarea activităților legate de energie (diviziile Power si Grid) către General Electric pentru suma de aproximativ 12,4 miliarde euro, iar în prezent se concentrează, în exclusivitate, asupra activităților de transport feroviar.
bani

Veniturile rezultate din tranzacție vor fi utilizate pentru achiziționarea diviziilor GE Signalling pentru circa 700 milioane euro și pentru a reinvesti în trei companii mixte împreună cu General Electric (în domeniul rețelelor electrice, energiei regenerabile și turbinelor nucleare la nivel mondial și cu abur în Franța), pentru care au fost alocați în jur de 2,4 miliarde euro.

Acționarilor le vor reveni între 3,2 si 3,7 miliarde euro. Astfel că, Consiliul Director, care se va întruni pe 4 noiembrie 2015, va propune lansarea ofertei publice de răscumpărare de acțiuni (OPRA) urmată de o reducere de capital prin anulare de acțiuni. Această operațiune va face obiectul aprobării Adunării Generale a Acționarilor care va avea loc înainte de sfârșitul anului. După încheierea completă a tranzacției, Alstom va încheia procedura de dezintermediere și va beneficia de un bilanț solid.

„ Am reușit să asigurăm împreună cu General Electric o tranzacție benefică pentru ambele părți, care protejează interesele angajaților și ale clienților din diviziile de energie, în același timp consolidând poziția Alstom în industria de transport. Astăzi, Alstom deține poziții de frunte pe o piață feroviară în creștere și va beneficia de o bază financiară solidă pentru a-și susține strategia de creștere. Această companie, complet concentrată pe transport, beneficiază de asemenea de o echipă competentă de management, condusă de Henri Poupart-Lafarge și am toată încrederea în abilitatea sa de a duce Grupul către succese viitoare”, spune Patrick Kron, presedinte si CEO Alstom.

Alstom are o listă-record de comenzi, care îi asigură vizibilitate pe termen lung. Aceasta include comenzi semnificative recente, precum metrourile din Sydney, Kochi, Riyadh, Paris; soluțiile de semnalizare pentru zona Toronto și pentru Danemarca; sisteme de transport cu tramvaiul pentru Rio de Janeiro, Lusail și Sydney, precum și trenurile suburbane pentru Africa de Sud, cele mai multe dintre aceste proiecte fiind asociate cu contracte de mentenanță pe termen lung.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii