FacebookTwitterLinkedIn

Transylvania College, singura școală din România acreditată pe curiculum românesc, curriculum național al Angliei și curriculum Cambridge, estimează o creștere cu 10% a numărului de elevi înscriși în anul școlar 2015-2016, cei mai mulți urmând să înceapă cursurile din ciclul primar, atât pe linia românească, cât și pe cea britanică.

Astfel, reprezentanții instituției de învățământ se așteaptă ca în ciclul preșcolar, la creșă și grădiniță, să fie înscriși circa 140 de copii, pentru ciclul primar 280 de elevi, în timp ce, pentru gimnaziu, Transylvania College estimează un număr de 110 elevi în următorul an școlar. Liceul pe care școala îl oferă este singurul acreditat Cambridge din Transilvania, având înscriși aproximativ 95 de elevi pentru anul școlar 2015-2016.

Cea mai mare creștere în ultimii ani a fost înregistrată pe linia internațională britanică în ciclul primar, care a început cu doar 5 elevi în anul 2011 și are în prezent înscriși aproximativ 130 de elevi.

„În acest an, linia internațională britanică are prima promoție de absolvenți ai ciclului primar. La evaluarea finală, care a constat în examene în limba engleză la mai multe discipline, acești elevi au obținut rezultate excepționale, mulți dintre ei stăpânind deja cunoștințe la nivel de gimnaziu”, a declarat Ruxandra Mercea, Director Executiv Transylvania College. „Prezența unei școli britanice în regiune ajută mult Clujul în atragerea de investitori străini, care aleg acest oraș datorită faptului că pot să le ofere copiilor lor o educație la cele mai înalte standarde internaționale.”

S-ar putea să vă intereseze: Cluj-Napoca, pe locul 3 în topul ”Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri”, ediția 2015

În timp ce unii dintre elevii care termină acum liceul la Transylvania College doresc să-și continue studiile la universități din țară, diplomele Cambridge obținute fiindu-le recunoscute pentru admitere, majoritatea aleg să studieze în străinătate. În urma trimiterii a 20 de aplicații la universități de prestigiu din Marea Britanie, Elveția, Australia, Germania, Austria sau Olanda, viitorii absolvenți ai Liceului Internațional Cambridge au primit 60 de oferte. Printre universitățile unde aceștia vor studia în toamnă se numără London School of Economics (locul 3 în Marea Britanie), Bath University (locul 8), University College London, Surrey, Southampton sau University of Melbourne (locul 1 în Australia și 33 în lume).

Simona Baciu, împreună cu soțul ei, Dr. Dan Baciu, sunt inițiatorii și fondatorii Fundației Transylvania College (in 1993), unic fondator al Grădiniței Happy Kids și al școlii Transylvania College, The Cambridge International School in Cluj.

Citiți în curând, în revista ”Forbes Kids”, povestea unei eleve de 15 ani a cărei pasiune pentru echitație a determinat-o să schimbe școala din București și să meargă să învețe la Cluj-Napoca, la Transylvania College.