FacebookTwitterLinkedIn

Ansett Logistics va folosi fondurile atrase de la investitorii din piața de capital pentru finalizaea achiziției unui număr de 125 de vagoane pentru transport materii prime in industria cimentului și mărirea capitalului de lucru necesar activității de transport pe calea ferată.

„Dinamica acestui an, atât în ceea ce privește listările de noi companii, cât și atragerea de fonduri prin intermediul obligațiunilor corporative, arată potențialul pieței de capital. De la începutul anului au fost listate la bursă, pe ambele piețe, 22 de emisiuni de obligațiuni corporative și 6 emisiuni de titluri de stat, cu o valoare cumulată de peste un miliard de euro. Ne bucurăm că Ansett Logistics aduce în atenția investitorilor, prin listarea obligațiunilor companiei, un nou domeniu de activitate, cel al transporturilor de mărfuri pe căi ferate”, a spus Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București. 

Compania a vândut în cadrul unui plasament privat, derulat anul acesta în luna aprilie, un număr de 5.000 de obligațiuni corporative garantate, neconvertibile, dematerializate, cu o valoare nominală de 100 euro. Atsfel, Ansett Logistics a atras 500.000 de euro, de la 29 de investitori. Obligațiunile au scadența la 29 aprilie 2026 și o rată anuală a cuponului fixă de 8%, plătibilă trimestrial. 

Plasamentul privat de obligațiuni și listarea au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group

„Transportul feroviar de marfă are în permanență nevoie de investiții prin achiziționarea de vagoane, pentru a asigura soluții logistice eficiente pentru clienții noștri. Mulțumim Bursei de Valori București  pentru că ne-a oferit oportunitatea de a ne finanța prin piața de capital”, spune Nicolae Alexandru, Director General Ansett Logistics.

Ansett Logistics, înființată în 2005, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 41,1 milioane de lei, în scădere de șa cele 44,3 milioane de lei raportate în 2019. De asemenea, compania a înregistrat un profit de 688.190 lei, în scădere față de 2019, an încheiat cu un profit de 1,02 milioane de lei. Pentru finalul acestui an Ansett Logistics, cu 23 de angajați, estimează o cifră de afaceri de 44,3 milioane de lei, iar pentru 2022 o cifră de afaceri de 50,1 milioane de lei.