Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Educatie |
|

Transport gratuit pentru elevii din România tot timpul anului

În ședința Executivului de ieri a fost aprobată hotărârea care prevede că elevii vor beneficia gratuit de transport pe tot parcursul anului.  
 aboneaza-te
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

În ședința Executivului de ieri a fost aprobată hotărârea care prevede că elevii vor beneficia gratuit de transport pe tot parcursul anului. Elevii care fac naveta între localitatea de domiciliu și cea în care merg la școală vor avea asigurat transport gratuit, informează Mediafax.

Guvernul informează “În ședința Executivului de ieri, 28.05.2020, a fost aprobată Hotărârea de Guvern prin care se reglementează procedura de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevi. Astfel, elevii vor beneficia în mod gratuit de următoarele: transport local, transport cu trenul, pe tot parcursul anului calendaristic, naveta între localitatea de domiciliu și localitate unde sunt școlarizați fiind, astfel, asigurată pe toată perioada anului școlar”.

Elevii din învățământul preuniversitar trebuie să solicite centrelor de emitere a documentelor de transport public local, în baza carnetului de elev emis de unitatea de învățământ, vizat prin ștampilă pentru anul în curs, eliberarea documentului de călătorie cu transportul local de tipul legitimație de transport/ abonament/ card sau alte documente tip, cu valabilitate lunară, conform Mediafax.

Elevii din învățământul obligatoriu, profesional, inclusiv postliceal, liceal acreditat/ autorizat vor putea călători gratuit cu metroul pe baza unui abonament lunar, pe tot parcursul anului școlar. Eliberarea acestui abonament pentru elevi se face în baza carnetului de elev care trebuie să aibă înscris pe prima filă codul numeric personal al elevului. Pentru elevii claselor pregătitoare, va fi necesară o adeverință doveditoare și o copie după certificatul de naștere.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii