Cautare
, Contributor

Energie |
|

Transgaz și Gazprom Export au încetat contractul de transport al gazelor naturale pe teritoriul României

Transgaz şi Gazprom Export au decis să încheie contractul pentru transportul gazelor prin conducta de tranzit T3 pe teritoriul României către alte ţări.   
Transgaz

Acordul de încetare a Contractului istoric între Transgaz şi Gazprom Export a fost semnat după negocierile purtate de cele două părți cu Comisia Europeană.

Negocierile intense purtate între Comisia Europeană (DG-ENER), SNTGN Transgaz SA şi Gazprom Export LLC s-au materializat într-un Acord de încetare a Contractului istoric între SNTGN Transgaz SA şi GPE încheiat pentru transportul gazelor naturale prin conducta de tranzit T3 pe teritoriul României către terţe ţări“, informează Transgaz.

Contractul ar fi fost valabil până la finalul anului 2023, însă a încetat prin acordul celor două părți.

Acordul de Încetare a Contractului istoric între Transgaz şi Gazprom Export LLC creează cadrul necesar pentru încheierea Acordurilor de Interconectare pentru Punctele de Interconectare Isaccea 2,3 şi Negru Vodă/Kardam 2,3, asigurarea accesului liber al terţilor la rezervarea de capacitate pe conductele de tranzit T2 şi T3 asigură încasarea sumelor rămase de achitat din contractul istoric şi creează premisele creşterii gradului de utilizare a infrastructurii de transport al gazelor naturale din România“, menţionează compania.

Transgaz, operatorul tehnic care asigură transportul a 90% din gazele naturale consumate în România, are o capitalizare de 3,5 miliarde de lei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii