Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important IT & C and Energy news. Have a news tip? Drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Energie |
|

Transgaz acordă dividende de 96 mil. lei din profitul înregistrat în 2020

Transportatorul naţional de gaze naturale Transgaz distribuie 96 mil. lei sub formă de dividende.  
Transgaz

Transgaz a convocat acționarii în data de 27 aprilie 2021 și propune distribuirea a 95,8 milioane de lei sub formă de dividende, din profitul anului trecut de 175 milioane lei, potrivit unui raport publicat la bursă.

Dividendul brut pe acţiune propus de Consiliul de Administraţie este de 8,14 lei, iar propunerea pentru data plății este 16 iulie 2021.

Propunerea de repartizare pe destinații a profitului net în sumă de 175 milioane lei lei, conform prevederilor O.G. nr. 64 din 30 august 2001 privind repartizarea profitului la societățile naționale, companiile naționale și societățile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum și la regiile autonome, este următoarea: Dividende cuvenite acționarilor – 95,8 milioane lei; Profit destinat constituirii surselor proprii de finanțare 79,1 milioane lei”, se precizează în documentul publicat de companie pe Bursa de Valori București (BVB), în data de 22 martie.

Statul, prin Secretariatul General al Guvernului, deţine 58,51% din operatorul tehnic care asigură transportul a 90% din gazele naturale consumate în România.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii