FacebookTwitterLinkedIn

Mai mult, statisticile companiei relevă faptul că transferurile pe coridorul Danemarca – România înregistrează o creștere de 100% la începutul acestei luni în comparație cu luna anterioară.

Astfel, Danemarca devine una dintre țările tot mai des căutate de către românii care aleg să plece în străinătate, potrivit datelor relevate de transferurile de bani efectuate de aceștia prin intermediul TransferGo.

De altfel, conturarea acestei tendințe este observată și prin sporirea din ultima perioadă a numărului de rute aeriene dinspre România către această destinație.

„Am observat o activitate incipientă de transfer de bani a românilor dinspre zona nordică a Europei cu ceva timp în urmă, activitate care s-a aflat în creștere constantă și iată că astăzi această tendință se confirmă. Uitându-ne la cifre per ansamblu, credem că acest trend se explică, pe de-o parte, prin faptul că o parte dintre români au fost nevoiți să părăsească Marea Britanie ca urmare a Brexit, iar pe de altă parte sunt aceia care au plecat din țările mai puțin potente financiar și mai puternic afectate de condițiile economice dificile cauzate de pandemie (precum Italia, Spania etc.). Toți aceștia au migrat către Țările Nordice și au preferat în special Danemarca, deoarece este recunoscută pentru nivelul de trai mai ridicat, contractele mai sigure, dar și o mai bună garantare a respectării drepturilor omului și de muncă,” a afirmat Marius Nedelcu, Chief Marketing Officer, TransferGo.

Menținerea tendinței de migrație a românilor din ultimul an, în special a celor din categoriile active de vârstă, este confirmată și de autorități. Conform datelor Institutului Naţional de Statistică, în 2020 au plecat din țară 193.000 de români, dintre care mai mult de jumătate cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani. Astfel, România continuă să fie o ţară de emigrare, aceasta fiind a doua cea mai importantă cauză de reducere a populaţiei ţării.

TransferGo este o companie de transfer internațional de bani online, în timp real. Compania a fost înființată în 2012 de patru fondatori de origine lituaniană, iar sediul central se află în Londra, Marea Britanie. În prezent, compania are birouri și în Vilnius, Berlin, Istanbul și Varșovia.

Pe plan local, TransferGo este prezent din 2015, iar la începutul acestui an a raportat o creștere de 50% a fluxului de bani pentru țara noastră aferentă lui 2020, precum și un grad de utilizare a aplicației de peste 90% la transferurile către România.