Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Energie |
|

Transelectrica și-a redus la jumătate estimarea de profit pentru acest an

Operatorul sistemului de transport al energiei se aşteaptă să finalizeze anul cu un câştig net de 36,1 milioane de lei, faţă de estimarea iniţială de 70 milioane de lei.
energie 12

Compania solicită astfel acţionarilor revizuirea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru acest an, anticipând că profitul va fi jumătate din cât estima anterior, potrivit unor documente postate pe site-ul companiei, transmite Agerpres.

În ceea ce priveşte estimarea de profit brut, aceasta a fost redusă la 40,7 milioane de lei, de la 80,9 milioane de lei.

Veniturile totale vor fi de 3,206 miliarde de lei, în creştere cu 34% faţă de estimarea iniţială, iar cheltuielile se vor ridica la 3,165 miliarde de lei, mai mari cu 37%, se arată în convocatorul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) programată pentru 21 octombrie.

Motivele invocate ţin de contextul pieţei, unde preţurile sunt mari, dar şi de reglementările specifice din domeniu, explică reprezentanţii companiei.

„Necesitatea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2021 este justificată de modificările cadrului de reglementare cu privire la regulile de decontare pe piaţa de echilibrare (…) şi de situaţia actuală a pieţei angro de energie electrică, evoluţia şi tendinţa continuă de creştere a preţurilor de achiziţie a energiei electrice necesare consumului propriu tehnologic”, menționează sursa citată.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii