Cautare
, Contributor

Energie |
|

Transelectrica, scăderi pe linie a principalilor indicatori financiari, anul trecut

transelectrica.jpg
Compania naţională de transport a energiei electrice a înregistrat anul trecut venituri cu 13 % mai mici, un profit de patru ori redus și pierderi financiare cu peste 20 % mai mari comparativ cu 2011.

Veniturile Transelectrica (TEL)  s-au diminuat în 2012 cu 13,4%, până la aproximativ 609 milioane euro de euro, iar profitul a scăzut de mai mult de patru ori, până la 6 milioane de euro, potrivit informaţiilor financiare preliminare întocmite conform standardelor IFRS și transmise astăzi de companie la Bursa de Valori București (BVB).

Pe un trend descrescător s-a aflat și volumul de energie electrică transportată, care a scăzut cu 3,8%, până la 53,93 milioane MWh, de la 56,05 milioane MWh, în anul 2011. "Veniturile obţinute din serviciile de bază furnizate de companie au înregistrat o diminuare de numai 2,7% faţă de anul anterior, în timp ce veniturile obţinute din celelalte activităţi au înregistrat o diminuare accentuată, de peste 20% faţă de anul anterior. Şi cheltuielile operaţionale au înregistrat o scădere de circa 1% în 2012", se precizează în comunicatul Transelectrica.

Profitul din exploatare a fost de două ori mai mic în 2012, de respectiv 18,3 milioane euro, iar pierderile financiare s-au apropiat de 9 milioane de euro, în creștere cu peste 20 % față de anul precedent. Cea mai mare parte a pierderilor financiare a fost cauzată de deprecierea monedei naţionale.

Transelectrica are astăzi o capitalizare bursieră de 1,041 miliarde de lei, adică aproximativ 237 milioane de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii