Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Transdara, o firmă din grupul Atlassib, a ieșit din insolvență, după ce a achitat datorii de 13 milioane de lei

Transdara, o companie de transport persoane din grupul Atlassib, care asigură cea mai mare parte dintre cursele dintre judeţele Arad și Timiș, a ieșit din insolvență.
shutterstock_transport-bus-autobuz

Forbes CEE Forum 2017 – Leadership pentru următorii 100 de ani

Transdara are ca obiect de activitate transportul internațional, interjudețean și județean de persoane, închirieri de autocare și microbuze spre orice destinație. Înființată în 1990, pe structura fostei autobaze de călători, compania a continuat tradiția transportului județean și interjudețean de pasageri, extinzându-și sfera de activitate și la transportul internațional de pasageri.

Aflată în buza falimentului în urmă cu cinci ani, Transdara s-a reorganizat sub administrarea CITR (Casa de Insolvență Transilvania). Ajunsă acum la finalul perioadei de reorganizare, Transdara și-a achitat toate datoriile asumate prin planul de reorganizare față de creditori, în valoare totală de 13 milioane de lei, fără să vândă din bunurile necesare desfășurării activității.

Compania a intrat în insolvență în 2012

Compania a intrat în insolvență la sfârșitul lunii mai a anului 2012, pe fondul lipsei lichidităților. Lipsa era generată de scăderea accentuată a comenzilor de transport, a numărului de călători pe cursele regulate, a neîncasării creanțelor și a investițiilor neperformante efectuate. La momentul deschiderii procedurii, compania nu putea acoperi datoriile din lichiditățile disponibile, ceea ce a dus la dezechilibre financiare majore.

Cu alte cuvinte, compania era în declin, când am preluat administrarea judiciară. Pentru a reuși redresarea, am optimizat costurile, inclusiv prin reducerea dobânzilor aferente creditelor bancare, am echilibrat datoriile cu activele companiei, prin planul de reorganizare, și am negociat eșalonarea plăților față de principalii furnizori”, a declarat Silvana Șermer, Managing Partner al CITR, Filiala Timiș, care a coordonat procesul de reorganizare al companiei.

Transdara a intrat în reorganizare în baza unui plan întocmit de CITR și agreat de toți creditorii companiei. Planul cuprindea măsurile necesare pentru funcționarea optimă a companiei. Aceste soluții au convins creditorii companiei că e suficient de stabilă, ca să poată participa la licitații și în perioada desfășurării procedurii de insolvență, susțin reprezentanții CITR.

Forbes CEE Forum 2017 – Leadership pentru următorii 100 de ani

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii