Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Opinii |
|

Trăiască Black Friday!

Nu trăim ca să mâncăm, ci trăim ca să prindem reducerile de Black Friday! Nu trăim ca să fim fericiți (dacă fericirea mai este un obiectiv în România), ci trăim ca să cumpărăm ceva de Black Friday!
 aboneaza-te
Petre_Barbu.jpg

Da, merită să trăiești de Black Friday! După atâtea zile de atentă documentare, după multe socoteli (câți bani ai pe card, câți mai poți împrumuta de la neamuri), după obositoare discuții și strategii (online și offline), iată că marea zi a vânzărilor îți confirmă faptul că n-ai trăit degeaba: ai cumpărat, ai câștigat și trăiești fericit, lângă mașina de spălat, combina frigorică și alte obiecte electro&IT, însuflețite în viața ta, viață de Black Friday.

Ești ultimul om dacă nu cumperi ceva, măcar o duzină de nasturi, o pereche de șireturi, o trusă de forfecuțe! Este inadmisibil să eludezi această zi. Nu ești al prezentului. Poți să te dai „rănit” de la curățenia din jurul blocului sau poți să nu te duci duminică la biserică, pentru că ți se vor ierta, dar să nu te bagi și tu la Black Friday, când toată lumea fierbe după cumpărături, este strigător la cer, așa ceva nu se iartă, niciodată, mare păcat de la Dumnezeu!

Guvernul Tudose ar trebui să ia taurul de coarne și să decreteze ca Black Friday să fie declarată zi nelucrătoare, salariații, care au destui bani de la programul de guvernare al PSD, să-și facă „punte” și să cumpere la greu, cu mințile odihnite. Mai mult, Tudose să dea o ordonanță, înaintea ordonanței prin care să înghețe cursul leu/euro, ca să oblige comercianții să mai reducă prețurile, cu 10%-15%, de exemplu, reduceri din partea Partidului, bugetul statului suportă orice! Dar să nu politizăm sfintele vânzări!

Chiar așa, Biserica Ortodoxă Română de ce nu participă și ea la programul Black Friday? Sigur, lumânările ar putea să fie vândute la super-prețuri, ce vânzări s-ar putea înregistra, bune de Cartea Recordurilor, să mai intre și România încă o dată în Carte, n-ar strica să ne lăudăm că BOR a vândut de Black Friday o garnitură de 40 de vagoane de lumânări.

Apoi, tot de Black Friday, preoții ar presta serviciile de înmormântări, parastase, nunți și botezuri la cel mai bun raport calitate – preț din timpul anului, este momentul tău de shopping! Dar să nu-i învățăm pe preoți marketingul și vânzările! În plus, tot Tudose ar putea să mai dea o ordonață prin care firmele de pompe funebre să facă noi reduceri de Black Friday la coșciuge, iar groparii să mai lase din prețuri la săpatul gropilor.

De Black Friday, România are un viitor luminos. Să ne gândim la mulțimea de companii, firme și firmulițe care raportează cu mândrie, în comunicate de presă săltărețe, creșteri ale vânzărilor cu două cifre procentuale față de anul trecut.

Așa cum întreprinderile socialiste raportau, pe vremuri, depășirea planului de producție, adică, cincinalul în patru ani și jumătate, așa și companiile din prezent se laudă cu vânzările lor record. Producătorii (pe stoc) de ieri ai socialismului sunt vânzători (la promoție) de azi ai capitalismului. Avantaj Blak Friday.

Merită să trăiești și să mori din dragoste de Black Friday, toată viața!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii