Cautare
, Forbes Staff

SportsMoney |
|

Tragerea la sorți a grupelor EURO 2020 va avea loc la București

Tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European din 2020 va fi găzduită de Bucureşti, în data de 30 noiembrie, în pavilionul central de la Romexpo.
FRF

Prezent la Arena Națională, ambasadorul UEFA EURO 2020, Christian Karembeu, a anunțat că, în urma depunerii candidaturii, Bucureștiul a fost desemnat să găzduiască tragerea la sorți a grupelor turneului final, cel mai important moment până la startul competiției. Evenimentul va avea loc în data de 30 noiembrie 2019, la Romexpo.

„De-a lungul timpului, România a dat foarte multe talente fotbalistice, merita să fie una dintre gazdele EURO 2020. Mă bucur să mă aflu aici, alături de foști adversari de pe terenul de joc, pe un stadion superb. Sunt prezent aici să vă dau o veste mare: pe 30 noiembrie 2019, Bucureștiul va fi gazda tragerii la sorți a turneului final. Vă felicit și vă doresc mult succes atât echipei, pe teren, cât și celor implicați în organizare. 5 miliarde de telespectatori vor fi cu ochii pe acest eveniment organizat și la București”, a precizat Christian Karembeu.

„Este o bucurie imensă ca în România, la București, să găzduim cel mai mare eveniment non-sportiv din cadrul EURO 2020. Acest succes arată importanța pe care UEFA a acordă fotbalului românesc și țării noastre și îi mulțumesc pe această cale președintelul UEFA, Aleksander Čeferin, pentru sprijinul acordat. România va avea o expunere internațională majoră prin acest eveniment și avem șansa uriașă de a ne poziționa ca un actor important în zona de diplomație sportivă, nu doar la nivel regional, ci chiar internațional”, a afirmat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

În vara anului viitor, Arena Națională va găzdui patru jocuri de la EURO: trei partide din grupa C (14, 18 și 22 iunie 2020) plus o optime de finală (29 iunie 2020).

De asemenea, trofeul Henri Delaunay, care îi va fi decernat câştigătoarei Campionatului European din 2020, este expus pentru public, vineri, la Arena Naţională, de la ora 13.00. Accesul publicului va fi liber, iar fanii vor avea posibilitatea să se fotografieze alături de cupa originală, din argint masiv. Primii 2020 de vizitatori vor primi un bilet de tombolă, iar a doua zi, prin tragere la sorţi, vor fi desemnaţi 11 câştigători care vor primi câte un tricou al naţionalei semnat de ambasadorii Euro-2020 la Bucureşti.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii