Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Tradeshift, companie de plăți în logistică, a devenit unicorn, după ce a primit o finanțare de 250 de milioane de dolari. Recrutează 100 de IT-iști în România

Tradeshift, companie de plăți din lanțul logistic și piețe de desfacere, și-a majorat capitalul cu 250 de milioane de dolari în runda de finanțare din Seria E, condusă de Goldman Sachs și Comisia pentru Pensii din cadrul Serviciului Public (PSP Investments).
shutterstock-money-bani-fintechshutterstock_529206295shutterstock-money-bani-fintech

Această nouă rundă duce finanțarea totală a Tradeshift la peste 400 milioane dolari, aceasta devenind o afacere evaluată la 1,1 miliarde dolari.

Întotdeauna am fost de părere că viitorul lanțurilor de aprovizionare este 100% digital și că primul pas către o economie conectată digital este realizarea conexiunii cu comerțul. Această investiție ne va susține creșterea continuă și consolidarea poziției de lider. Le urăm bun venit celor mai noi investitori ai noștri, Goldman Sachs si PSP Investments și așteptăm cu nerăbdare contribuțiile lor extrem de importante, pe măsură ce intrăm în următoarea fază de creștere și dezvoltare”, a spus Christian Lanng, CEO și co-fondator Tradeshift.

Concentrată pe creșterea și dezvoltarea activităților în România, Tradeshift, una dintre companiile cu cea mai rapidă creștere, anunță că recrutează 100 de noi colegi pentru biroul din București.

Ținând cont de creșterea rapidă a tranzacțiilor B2B online, piețele online nu se mai adresează exclusiv consumatorilor. Tradeshift a devenit lider în gestionarea lanțurilor logistice, permițând corporațiilor din întreaga lume să aibă un control mai mare asupra propriilor lanțurilor logistice”, a declarat Darren Cohen, Global Head, Principal Strategic Investments la Goldman Sachs.

Biroul Tradeshift din București se află în centrul dezvoltării aplicațiilor și infrastructurii de tip cloud pentru piața globală. Tradeshift urmărește să utilizeze talentele din România specializate în știință și inginerie a căror valoare este recunoscută la nivel mondial.

Suntem încântați de o dublare a creșterii noastre în România și avem la dispoziție peste 100 de noi locuri de muncă ce urmează a fi ocupate în perioada următoare. România dispune de o resursă de talente extraordinare, de oameni dedicați, pasionați și cu un background tehnic foarte dezvoltat. Căutăm colegi care iubesc provocările și vor să lucreze într-o companie cu o cultură colaborativă și oportunități globale”, a declarat Toni Nielson, Directorul de Recrutare al Tradeshift.

Decizia de a da startul procesului de recrutare în România este una dintre principalele inițiative strategice rezultate din această rundă de finanțare și se află în strânsă legătură cu continuarea expansiunii globale a Tradeshift în Europa și Asia.

De asemenea, extinderea în țara noastră este dată de creșterea volumului și a valorii tranzacțiilor pe platforma sa, precum și de investiții strategice în tehnologii emergente, constând în blockchain și inteligență artificială, prin divizia Frontiers, lansată în ianuarie 2018.

Tradeshift autorizează efectuarea plăților din lanțului logistic și piețe de desfacere pentru mai mult de 1,5 milioane de companii din 190 de țări, inclusiv unele dintre cele mai mari organizatii, precum: Air France-KLM, DHL, Fujitsu, HSBC, Siemens, Société Générale, Unilever și Volvo. Ecosistemul companiei permite alternative pentru finanțarea comerțului, gestionarea cheltuielilor și a creanțelor, împrumuturi și plăți, piețe private, eliberând capitalul blocat în plățile online în valoare de 9 trilioane de dolari. Prin Tradeshift se procesează peste o jumătate de triliard de dolari (în valoare de tranzacție).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii