Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Auto |
|

Toyota Motor a redus obiectivul de producţie anuală cu 3%, din cauza deficitului de cipuri 

Toyota Motor a redus ţinta de producţie anuală cu 3%, respectiv cu 300.000 de vehicule, în contextul lipsei de semiconductori la nivel mondial.  
semiconductori

Toyota Motor a redus obiectivul de producţie anuală din cauza creșterii numărului infecţiilor de Covid-19, care a scăzut producţia de componente în Vietnam şi Malaezia, și din cauza lipsei de semiconductori la nivel mondial, transmite Reuters.

“Este o combinaţie de coronavirus şi semiconductori, dar în acest moment coronavirusul are impactul copleşitor”, a declarat Kazunari Kumakura, un director al celui mai mare producător auto din lume.

Toyota vrea să construiască 9 milioane de vehicule până la 31 martie, în loc de  9,3 milioane. În ceea ce privește previziunile de profit operaţional, estimarea a rămas la 2,5 trilioane de yeni (22,7 miliarde de dolari) pentru anul fiscal.

De asemenea, Toyota a anunţat vineri că va reduce producţia cu încă 70.000 de unităţi în această lună şi cu 330.000 în octombrie, în plus față de reducerea de 360.000 de vehicule a producţiei mondiale în septembrie.

Toyota era unul dintre producătorii care au reușit să evite reducerea producției, întrucât a depozitat componente cheie de-a lungul unui lanţ de aprovizionare rezistent la întreruperi. Cu toate acestea, anunțul companiei japoneze reprezintă un semn ca industria auto la nivel mondial încă este afectată de pandemie.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii