Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Orologerie de lux |
|

Tourbillonul Vertalor câștigă primul loc la concursul internațional de cronometrie

Este Vertalor cel mai bun tourbillon din lume? E aproape imposibil de a da un răspuns clar la o întrebare atât de complexă, dar cert este că tourbillon-ul Louis Moinet a fost premiat cu medalia de aur la Concursul Internațional de Cronometrie din Le Locle. Distincția îi acordă locul 1 pentru cel mai precis model în categoria sa.
Vertalor Gold Medal

Pentru fiecare ceas, înscrierea în competiția de cronometrie înseamnă parcurgerea a trei teste draconice. Vertalor a obținut cel mai bun punctaj la o serie de încercări descrise ca echivalentul unui Grand Prix de Formula 1 fără niciun pit-stop.

Ceasul a trecut de trei cicluri de măsurare complexe, expunerea la câmpuri magnetice și o impresionantă rezistență la 150 de impacturi provocate de specialiști în laboratoarele orologere din Le Locle.

Reușita cere și o scurtă lecție de istorie. Louis Moinet a fost unul dintre cei mai apreciați ceasornicari din Parisul secolul al XVIII-lea. A fost cel care a inventat cronograful modern și, povestea spune că lucra la dezvoltarea invenției în același timp în care prietenul lui apropiat Abraham Louis Breguet definitiva schița complexă a primului tourbillon. VERTALOR_Chronometry-LM144435_HD

Creată pentru a promova excelența în orologeria de elită, Competiția Internațională de Cronometrie folosește o serie de teste pentru a determina cele mai bune ceasuri din lume în categoriile tourbillon, cronograf, clasic și respectiv categoria tinerilor ceasornicari. Testele durează patru luni, timp în care ceasurile sunt testate în colaborare cu Inspectoratul Elvețian pentru Cronometrie (COSC), Observatorul din Besancon. Rezultatele testelor, fără numele ceasurilor sunt arătate unui juriu care oferă un punctaj de la 0 la 1000. În testul efectuat la Le Locle, Louis Moinet Vertalor s-a clasat pe primul loc din categoria lui cu un total de 682 de puncte.

Giulio Papi, directorul Audemars Piguet Renaud Papi câștigă premiul Gaia pentru antreprenoriat

Giulio Papi

Premiile Gaia au fost create de Muzeul Internațional de Orologerie în 1993 pentru a onora acele persoane care au contribuit la dezvoltarea industriei orologere elvețiene.

Dacă sunteți un pasionat al domeniului, numele Giulio Papi nu mai are nevoie de prezentări. Altfel, trebuie spus că directorul Audemars Piguet Renaud & Papi este unul dintre cele mai influente personaje din industria elvețiană de ceasuri.

Cariera lui a început în 1984 chiar la Audemars Piguet. Visul lui era să creeze noi complicații orologere în cadrul companiei, dar planul tânărului Papi avea să dureze mult mai mult decât se așteptase. Un ceasornicar aspirant ar fi ajuns pe postul dorit abia după 20 de ani, iar Giulio nu avea răbdare. A decis să părăsească Audemars Piguet și să pună bazele unui mic atelier orologer alături de colegul său Dominique Renaud. După o ascensiune rapidă, cei doi asociați rămâneau fără bani și, ca într-o ironie a sorții, tot Audemars Piguet oferea soluția salvatoare.  Compania achiziționa un pachet de acțiuni de 52% în schimbul contribuției celor doi ceasornicari la dezvoltarea complicațiilor Audemars.

Până la momentul preluării, Renaud & Papi a furnizat mecanisme complicate către marile companii de ceasuri precum A. Lange & Söhne, IWC, Jaeger-LeCoultre, Ulysse Nardin, Christophe Claret sau Richard Mille.

Muzeul Internațional de Orologerie onorează în fiecare an cele mai importante persoane din industria orologeră elvețiană. Un juriu format din personalități de la Universitatea din Neuchâtel, Haute Ecole Arc și alte instituții importante din domeniu i-au acordat lui Giulio Papi premiul special pentru Spirit Antreprenorial. Celelalte două distincții, Artizanat și creație, respectiv Istorie și cercetare au fost revendicate de Anita Porchet și Jonathan Betts. Pentru Giulio este al doilea premiu important, după ce în 2008 a câștigat Grand Prix of Geneva.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii