Cautare
, Contributor

Modă |
|

Totul despre Met Gala 2019

În fiecare an, în prima luni a lunii mai, cele mai renumite figuri din showbizul mondial și nu numai participă la gala caritabilă susținută de Muzeul Metropolitan de Artă din New York și de redactorul-șef al Vogue US, Anna Wintour, pentru a defila în reale capodopere realizate de designeri faimoși și pentru a strânge fonduri pentru secțiunea muzeului – The Costume Institute.
metgala2019

După un succes colosal înregistrat în 2018 cu expoziția „Heavenly Bodies”, Andrew Bolton, curatorul Institutului de Costume, anunță tema noii expoziții și deci a galei MET 2019: „Camp: Notes on Fashion”. 

Inspirația sa provine de la un eseu publicat de Susan Sontag în 1964  – „Notes on Camp”, unde „camp” reprezintă un sinonim pentru opulent, exagerat, artificial. Deși aplicat în modă, acest concept se traduce prin creații vestimentare extrem de complexe, Bolton căutând să folosească moda ca mijloc ironic de a ridica semne de exclamare cu privire la probleme existente la scară mult mai mare, care au la bază același principiu exprimat de Susan Sontag.

Expoziția va cuprinde 175 de piese atât pentru femei, cât și pentru bărbați și va fi împărțită în două secțiuni: exponate focusate pe originile noțiunii de „camp” și reprezentări moderne ale conceptului în viziunea designerilor contemporani, printre care îi vom regăsi pe Demna Gvasalia, Miuccia Prada, John Galliano, Balenciaga, Jean Paul Gaultier, Franco Moschino, Vivienne Westwood, Thierry Mugler sau Donatella Versace.  Gazdele evenimentului vor fi Lady Gaga, Serena Williams, Harry Styles și directorul creativ al Gucci, Alessandro Michele.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii