FacebookTwitterLinkedIn

„Toto și surorile lui” este un documentar observațional de lung metraj, filmat vreme de 14 luni în cartierul Ferentari din București și spune povestea a trei frați (Totonel, Ana și Andreea) nevoiți să se împace cu lipsa mamei și să se maturizeze înainte de vreme. Filmul prezintă copilăria atipică a celor trei și încercările lor de a înlătura obstacolele din drumul către o viață mai bună.

Premiile Academiei Europene de Film se vor acorda în Berlin, pe 12 decembrie. Varianta editată și subtitrată a ediției de anul acesta a Premiilor Academiei Europene de Film va fi difuzată la HBO pe 19 decembrie, de la ora 18:25.

Alături de „Toto și surorile lui”, în competiția pentru cel mai bun documentar au intrat: „A Syrian Love Story”, în regia lui Sean McAllister, „Amy” (r. Asif Kapadia), ambele din Marea Britanie; „Dancing with Maria”, regizat de Ivan Gergolet (Italia, Argentina, Slovenia), ”The Look of Silence”, în regia lui  Joshua Oppenheimer (Danemarca, Norvegia, Indonezia).

Documentarul a fost difuzat de HBO România și poate fi urmărit online pe HBO GO de abonații persoane fizice la una din companiile de cablu: Akta, Kanal S, Ines, Intersat, Metropolitan, MITnet, NextGen Communications, RCS & RDS, Telekom Romania, TV SAT 2002, UPC Romania, Vodafone.