Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

Tot mai mulți români se orientează către proiectele de case duplex. Care sunt avantajele și dezavantajele?

Casele duplex sunt cea mai avantajoasă variantă pentru cei care vor să locuiască împreună cu familia extinsă (frați, părinți sau prieteni foarte apropiați), dar sunt căutate și de către familiile care își doresc vecini, însă nu la bloc.

Deși găzduiesc două familii, casele duplex sunt împărțite de fapt în două locuințe individuale – există doar un perete comun, restul spațiilor, inclusiv intrările, fiind separate. De obicei, astfel de proiecte sunt formate din două case identice ca suprafață și compartimentare (case îngemănate), dar există și proiecte unde cele două locuințe au dimensiuni diferite.

Pentru o familie numeroasă, cea mai avantajoasă variantă ar putea fi o astfel de casă duplex din cărămidă, cu parter și etaj, perete comun bine izolat și intrare, terasă și grădină separate.

Care sunt avantajele caselor duplex?

Datorită faptului că împart un perete și același acoperiș, aceste construcții sunt unele dintre cele mai economice tipuri de locuințe. La comun pot fi și unele cheltuieli, dacă cele două familii care locuiesc aici decid, de exemplu, să instaleze un singur sistem de încălzire, pentru a face economie la utilități, dar acest lucru nu este obligatoriu.

Mulți aleg acest tip de locuință și pentru că se simt mai în siguranță știind că împart spațiul cu cineva din familie. Un alt avantaj îl reprezintă costurile de construcție reduse, sau, dacă este vorba despre o casă de vânzare la cheie, prețul mai mic decât acela al unei case clasice.

Dezavantajele caselor duplex

Dezavantaje pot să existe dacă împarți casa cu o familie străină. Dacă cele două locuințe individuale sunt însă separate de un perete gros și bine izolat, iar intrările și grădina sunt separate, este mai puțin probabil să existe discuții.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii