Cautare
, Contributor

Forbes.com

IT |
|

Tot mai multe departamente IT amână noi inițiative de business din cauza amenințărilor securității informatice

Administrarea și asigurarea securității informatice a unei companii devin din ce în ce mai dificile, sunt de părere 90% dintre CIO (Chief Innovation Officer) și CTO (Chief Technical Officer) care activează într-o companie, potrivit celui mai recent studiu Fortinet.  
virus atatc cibernetic

Conform rezultatelor studiului, 63% dintre persoanele de decizie care au resimțit cea mai mare presiune din partea consiliului administrativ pe această temă, au recunoscut că au abandonat sau au amânat noi inițiative de business din considerente ce țin de securitatea informatică. De asemenea, creșterea frecvenței și complexitatea amenințărilor cibernetice (88%), dar și noile necesități ale segmentului de tehnologie emergentă – Internet of Things (IoT) și aplicațiile biometrice (88%) fac din menținerea securității companiei cea mai mare provocare pentru persoanele de decizie din departamentele IT.

Creșterea peocupării față de datele personale (90% dintre cazuri) și inițiativele de securizare a datelor (89%) i-a determinat pe majoritatea ITDM-ilor (persoane de decizie din cadrul departamentelor IT) să ia măsuri, ceea ce înseamnă noi investiții în securitatea IT.

Principalul factor care a îngreunat munca departamentelor de IT s-a dovedit a fi conștientizarea în cadrul managementului companiilor a importanței securității informatice, ce s-a tradus printr-o presiune mai mare și un grad mai ridicat de implicare. Trei sferturi dintre respondenți au catalogat implicarea managementului ca fiind „ridicată” și „foarte ridicată”, față de anul precedent când doar jumătate dintre respondenți o considerau astfel.

ITDM-ii se confruntă și cu dificultăți cum ar fi creșterea volumului/complexității APT (Advanced Persistent Threats), a atacurilor DDoS și a altor amenințări cibernetice, precum și tendințele impuse de tehnologiile emergente de tipul IoT (Internet of Things) sau aplicațiile biometric, 46% dintre respondenți susținând că această tehnologie a fost deja sau va fi implementată în următoarele 12 luni

Big Data și Data Analytics au fost menționate de către 89% din respondenți ca fiind un motor de schimbare a strategiei de securitate informatică, 50% dintre aceștia planificând deja noi investiții.

Studiul a avut peste 1,600 de respondenți – persoane de decizie din cadrul departamentelor IT (ITDM) ale unor companii medii și mari cu peste 500 de angajați.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii