Cautare
, Contributor

Social Media Coordinator

SmallBusiness |
|

Tot mai inovatori

Vasile_Lutai_2_rez.jpg
„Rolul inovaţiei în dezvoltarea unei organizaţii începe acolo unde se termină rolul expertizei, după ce bazele organizaţiei au fost puse şi preocuparea se mută în direcţia identificării unui factor de departajare“, explică Vasile Lutai, Managing Partner Quest Advisors. Ion Udrea, Managing Partner Linkage România, subliniază interconexiunea dintre inovație și cultura organizațională, accentuând ideea că o cultură autoritară și orientată spre eficiență nu este propice inovației. Cei doi oferă cinci sfaturi pentru accelerarea inovației într-o organizație.

1. „Premiați oamenii care greșesc și învață din greșelile lor“, recomandă Udrea, deoarece creativitatea angajaților poate fi inhibată de eventualele sancțiuni ale unui eșec. Ideea este susținută de Lutai, care recomandă transformarea eșecurilor în experiențe de învățare.

2. Lutai recomandă încurajarea angajaților să-și exprime ideile. „Înainte să respingeţi o idee, asiguraţi-vă că aţi înţeles-o, că aţi  evaluat-o atent şi că realmente nu are şanse să fie pusă în practică“, adaugă el.

3. Spațiul de lucru plăcut și prietenos este un factor cheie al creșeterii creativităţii, idee susținută atât de Lutai, cât și de Udrea, care recomandă renunțarea la ziduri, pentru că „birourile open space favorizează inovația mai mult decât birourile individuale“.

4. Dacă angajații lucrează în echipe eterogene, în care diferă stilurile și pregătirea anterioară, acest lucru „îi va face să iasă din zona de confort şi să ajungă la un consens prin găsirea unor soluţii inovatoare“, susține Lutai.

5. „Definiţi cultura organizaţională a companiei ca fiind una care încurajează inovaţia“, recomandă Lutai. Modalitățile prin care se realizează acest lucru pot fi de asemenea inovatoare, Lutai oferind ca exemplu o rubrică dedicată inovației în cadrul newsletterului intern.

Puterea inovației și eficiență în afaceri vor fi temele principale ale conferinței Innovate Now! Informațiile complete despre eveniment, tematică, program și bilete sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului: www.innovatenow.ro

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii