Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Toshiba scapă de umilința delistării: a decis cui să vândă bijuteria coroanei, divizia de cipuri, o tranzacție de 19 miliarde de dolari

Toshiba Corp. a decis să vândă divizia de cipuri de memorie către un consorțiu condus de Bain Capital și investitori guvernamentali japonezi, pentru suma de 19 miliarde de dolari, scrie Bloomberg.
Toshiba

Consorțiul susține că este dispus să plătească 2,1 miliarde de yeni (19 miliarde dolari) pentru unitatea de semiconductori, potrivit unor surse apropiate.

Cea mai mare parte din sumă, 7,7 miliarde de dolari, va fi plătită de Bain Capital, susține Reuters, care scrie că valoarea tranzacției se ridică la 18 miliarde de dolari.

Tranzacția le aduce japonezilor suma necesară pentru a compensa pierderile din operațiunile nucleare.

Părțile încearcă să ajungă la un acord final până la data de 28 iunie, iar finalizarea tranzacției să se facă până în martie 2018, a anunțat Toshiba.

Faptul că acel consorțiu japonez de investitori include Innovation Network Corp. din Japonia și Banca de Dezvoltare a Japoniei este considerat esențial pentru a obține aprobarea guvernului Japoniei pentru această achiziție. Hiroshige Seko, ministrul Economiei, Comerțului și Industriei din Japonia, a declarat că salută decizia Toshiba privind alegerea câștigătorului.

Divizia de cipuri era considerată bijuteria coroanei Toshiba. După vânzarea acesteia, compania din Tokyo rămâne, totuși, cu peste 600 de companii diferite, inclusiv de lifturi, spitale generale și servicii software. Divizia nucleară a Toshiba, Westinghouse Electric, a intrat în faliment, după pierderile cauzate de întârzieri ale proiectului, ceea ce a obliga Toshiba să estimeze o pierdere anuală de aproximativ nouă miliarde de euro.

Prin această vânzare și reducerea pierderilor, Toshiba evită umilința de a fi nevoită să se delisteze de pe Bursa de la Tokyo.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii