Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Topul ziarelor locale și regionale care au obținut cele mai mari bugete de publicitate

Volumul brut de publicitate atras de ziarele locale, în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie a.c., este de 6.602.447 euro (rate card), potrivit monitorizărilor Biroului Român de Audit Transmedia (BRAT). Bugetul este mai mic cu 3,3% decât cel din aceeași perioadă a anului 2014.
ziare_locale.jpg

În intervalul 1 ianuarie – 30 aprilie a.c, ziarele locale și regionale au publicat 11.958 machete publicitare, conform studiului „Monitorizarea Investițiilor în Publicitate” (MIP), realizat de BRAT, singura entitate din România ce furnizează date de monitorizare pentru patru medii – presă, radio, internet și outdoor.

Numărul de machete din acest an este mai mic cu 21,6% față de cel din aceeași perioadă a anului trecut. Cele 11.958 de inserții publicitare reprezintă un buget brut de 6.602.447 euro (rate card). Acest volum a fost calculat pe baza tarifelor-lită de publicitate ale fiecărei publicții, n-au fost scăzute gratuitățile și discounturile.

„Gazeta de Sud”, ziar regional din Oltenia, se află pe primul loc în topul investițiilor publictare, cu un volum brut de 2.269.126 euro, reprezentând 731 de machete publicitare.

Ziarul care a publicat cel mai mare număr de inserții a fost „Obiectiv Vocea Brăilei”, cu 1.519 machete, în valoare brută de 207.244 euro (rate card).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii