Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Topul televiziunilor cu cele mai mari audiențe la nivel NAȚIONAL – SEPTEMBRIE 2020

Lansarea noilor grile de programe ale principalelor televiziuni comerciale, începerea anului școlar și campania electorală pentru alegerile locale au condus la creșterea consumului de televiziune în luna septembrie. Vacanța a rămas o amintire.
televiziune_3.jpg

Antena 1 și Pro TV au câștigat cei mai mulți telespectatori în septembrie, la nivel național, față de luna precedentă: 92.000, respectiv 51.000 de persoane. Cele două televiziuni și-au recuperat rapid audiența pierdută în vară, iar potențialul de creștere este mare în următoarele luni până la finalul anului.

Cota cumulată de piață a celor două televiziuni a fost de 30,44% la nivel național, conform măsurătorilor Kantar Media. Altfel spus, o treime dintre românii care s-au uitat la televizor, în septembrie, au urmărit programele Pro TV și Antena 1, dintr-un total de 72 de televiziuni monitorizate de Kantar Media.

Aleph News, televiziunea de știri și entertainment, lansată de Adrian Sârbu pe 1 septembrie, a intrat în măsurători de la jumătatea lunii, și a înregistrat un rating mediu de 1.000 de telespectatori pe minut (toată ziua), la nivel național. Ratingul este normal pentru un nou jucător, în condițiile unei piețe aglomerate și concurențiale.

O analiză temeinică a audienței acestei televiziuni se poate face abia cinci-șase, timp în care echipa Aleph News se va „suda” și programele se vor așeza în rutina telespectatorilor. Este evident că Aleph News n-a „rupt norii” în sondajele de audiență, în prima lună de la lansare.

Televiziuni care au suferit scăderi de audiență față de august: Kanal D (-10.000), România TV (-19.000), Antena 3 (-7.000), TVR 1 (-3.000), DigiSport 1 (-8.000) și Nickelodeon (-2.000).

Televiziuni care au câștigat audiență față de luna august: Național TV (1.000), Digi 24 (3.000), Prima TV (8.000), Happy Channel (6.000), Realitatea Plus (1.000) și Pro Cinema (4.000).

B1 TV și-a conservat ratingul mediu din luna august.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii