Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Cariere |
|

Topul ţărilor unde se munceşte cel mai mult

Nicio ţară europeană nu ocupă primele cinci locuri în acest top al workaholicilor.
Guliver-Getty_Images_1_opt.jpg

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) citată de Forbes.com susţine că ţările unde angajaţii lucrează cei mai mult sunt Turcia, Mexic, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Marea Britanie şi SUA, cu procente de peste 10% din populaţie care susţin că lucrează peste 50 de ore pe săptămână (în medie 10 ore pe zi).

Astfel, săptămâna de 40 de ore este doar un mit în Turcia, unde 43% dintre angajaţi lucrează 50 de ore. Aceasta înseamnă 1,855 de ore pe an, în condiţiile în care media OECD este de 1,765. Şi mexicanii sunt workaholici, cu 29 % dintre ei care lucrează mai mult de 50 de ore pe săptămână, alături de 27 % dintre sud-coreeni. În mod tradiţional, SUA are o reputaţie de workaholici, pentru că lucrează mai multe nopţi şi weekenduri decât angajaţii din alte ţări, dar sunt în urma Australiei şi Japoniei (13 şi 12%), cu doar 11.4 % dintre americani care lucrează peste 50 de ore pe săptămână.

Pe ultimele locuri în topul workaholicilor se află Brazilia, Franţa, Spania, Germania şi Rusia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii