Cautare
, Contributor

Sănătate |
|

Topul țărilor pe care românii le preferă când vine vorba de asistență medicală

Austria, Marea Britanie și Germania sunt primele opțiuni ale românilor în ceea ce privește asistența medicală, potrivit unui studiu realizat de MediHelp Internațional.
medici_doctori_spital.jpg

Mai mult de 60% dintre persoanele incluse în studiu au ales Austria, Marea Britanie sau Germania pentru îngrijirea lor medicală în afara României.

Pe următoarele locuri se situează Grecia, Israel, Turcia, Elveția și Ungaria. Printre beneficiile pe care clienții MediHelp Internațional le caută sunt spitalizarea, o a doua opinie medicală, precum și servicii medicale ambulatorii, cum ar fi consultații cu specialiști.

Spitalele și clinicile medicale din România sunt alese, de obicei, doar pentru tratarea unor probleme minore de sănătate.

De asemenea, studiul MediHelp Internațional arată că acest tip de client tinde să cumpere asigurări private de sănătate atât pentru el, cât și pentru familie.

Motivele principale de achiziționare sunt: lipsa de încredere în sistemul național de sănătate, călătoriile în interes de serviciu în străinătate, experiența anterioară cu produse similare și, de asemenea, înțelegerea produselor și a beneficiilor lor.

Datoriile Casei Naționale de asigurări de Sănătate către spitalele din alte ţări ale Uniunii Europene au ajuns în total la peste 190 de milioane de euro.

Citește mai multe despre problemele sistemului sanitar românesc în ediția specială Forbes Healthcare

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii