Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Topul site-urilor cu cele mai mari venituri din publicitate (rate card) – 11 luni 2016

Primele 20 de site-uri cu cele mai mari venituri din publicitate, în primele 11 luni ale acestui an, dețin 59,7% din totalul investițiilor publicitare online, monitorizate de BRAT, reprezentând 68,05 milioane de euro (rate card).
online-300x198.jpg

Cele 20 de site-uri au furnizat pentru reclamele inserate circa 4,93 miliarde de afișări, reprezentând 61,3% din totalul afișărilor în publicitatea online, arată studiul „Monitorizarea Investițiilor în Publicitatea pentru Online” (MIPO), realizat de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT).

Site-ul libertatea.ro a atras cel mai mare volum de publicitate: 7,03 milioane euro (rate card) pentru 501,9 milioane de afișări în primele 11 luni ale anului 2016.

Pe următoarele locuri se plasează portalul de anunțuri gratuite olx.ro, cu un volum brut de 5,64 milioane de euro (rate card), și portalul realitatea.net cu 5,32 milioane de euro (rate card).

Bugetele de publicitate au fost calculate pe baza tarifelor listă de publicitate ale fiecărui site.

BRAT este organizația industriei de media din România care măsoară audiența presei scrise și a mediului online, auditează tirajele (presa scrisă) și monitorizează investițiile în publicitate (presa scrisă, online, radio și outdoor).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii