FacebookTwitterLinkedIn

Astfel, cea mai mare creștere de preț din perioada analizată de către Imobiliare.ro, respectiv 5,6%, a avut loc în Miercurea-Ciuc, până la o medie de 1.080 de euro pe metru pătrat util – capitala județului Harghita depășind, astfel, pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat util. Cu un avans de 5,6%, până la 830 de euro pe metru pătrat util, Slobozia se situează la egalitate cu Harghita, în vreme ce Călărași ocupă poziția secundă în topul scumpirilor (+3,6%, până la 770 de euro pe metru pătrat), urmat fiind de Reșița (+3,5%) și, respectiv, Giurgiu (+2,4%).

Dintre reședințele de județ analizate, au existat și câteva în care au avut loc scăderi de preț trimestrul trecut – cu mențiunea că aceste variații negative s-au situat, cu o singură excepție, sub pragul de 1%. Pe primul loc în clasamentul ieftinirilor se află, astfel, Vaslui, cu un minus de 1,1% (până la 850 de euro pe metru pătrat util), orașul din Moldova fiind urmat de Alexandria (-0,4%), Zalău (-0,2%, până la 790 de euro pe metru pătrat) și, respectiv, Sfântu Gheorghe (-0,1%, până la 870 de euro pe metru pătrat).

Cluj-Napoca, orașul cu cele mai scumpe apartamente din România

În ciuda variațiilor consemnate trimestrul trecut, clasamentul național al reședințelor de județ unde pot fi găsite cele mai scumpe apartamente a rămas neschimbat. Astfel, prima poziție în top este ocupată în continuare de Cluj-Napoca (cu o medie de preț de 1.810 euro pe metru pătrat util), în vreme ce pe următoarele poziții se situează Bucureștiul (cu 1.470 de euro pe metru pătrat), Timișoara (cu 1.270 de euro pe metru pătrat), Constanța (cu 1.250 de euro pe metru pătrat) și, respectiv, Brașov (cu 1.220 de euro pe metru pătrat).

În ceea ce privește clasamentul orașelor cu cele mai ieftine apartamente, acesta a suferit anumite schimbări față de trimestrul anterior: pe primul loc se situează tot Reșița (unde prețul mediu solicitat de către vânzători a ajuns la 600 de euro pe metru pătrat util), în vreme ce Alexandria (620 de euro pe metru pătrat) și Giurgiu (650 euro pe metru pătrat) nu se mai află pe poziții de egalitate. Călărașiul a ieșit din top, locul său fiind luat de Piatra Neamț, la egalitate cu Satu Mare (ambele cu 760 de euro pe metru pătrat).