Cautare
, Contributor

Forbes.com

Telecom |
|

Topul magazinelor în care au ales românii să-și facă cumpărăturile de Black Friday

smartphone-with-apps-thumb19122977.jpg
În doar câteva săptămâni, pe fondul unei atenții crescute din partea mass media, awareness-ul evenimentului Black Friday a crescut de două ori și jumătate, până la 69,8% din populație, conform unui studiu realizat de compania de cercetare Daedalus Millward Brown. 11,1% dintre românii care au aflat despre acest eveniment au cumpărat ceva în weekendul 23-25 noiembrie.

Studiul, realizat între 4 și 6 decembrie 2012, a investigat comportamentul de cumpărare al românilor cu ocazia Black Friday și a măsurat întreaga piață de retail din România.

Rezultatele studiului post-Black Friday au indicat o creștere accelerată a procentului românilor familiarizați cu acest eveniment – în mai puțin de 20 zile, acesta a sărit de la 27,2% la 69,8%. Dintre cei care au auzit despre Black Friday, 11,1% au spus că au cumpărat ceva de la retailerii care au avut promoții în weekendul 23-25 noiembrie.

Conform studiului, 38,1% dintre cumpărători au ales de Black Friday să cumpere online. Cei mai mulți români s-au folosit de reducerile de Black Friday pentru a-și completa sau înlocui produsele electrocasnice din gospodărie : 44,4% din achizițiile de Black Friday au reprezentat produse din această categorie.

Pe locul doi și trei în preferințele românilor s-au plasat tot produse din electroIT: segmentul IT&C (în care au fost incluse laptopurile, telefoanele sau tabletele) a reprezentat 30% din achiziții, în timp ce electronicele (televizoare, aparatură foto-video etc.) au reprezentat alte 24,3% dintre cumpărături.

De Black Friday, românii au optat și pentru alte categorii de produse – segmentele de fashion, cosmetic sau food au atras 23,2% dintre cumpărături. Jucăriile au reprezentat 2,4% din achiziții în timp ce doar 2% dintre români au optat pentru produsele de bricolaj.

Studiul a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de 2000 de respondenți din mediul urban și rural, cu vârste cuprinse între 18 si 50 de ani. Eroarea de eșantionare a studiului este de +/-2,2%.

Din ce magazine au ales românii să-și facă cumpărăturile de Black Friday:

1. eMAG.ro – 21,1%

2. Flanco – 18,4%

3. Altex+Mediagalaxy – 12,3%

4. Domo – 9,4%

5. Carrefour – 8,6%

6. Metro – 2,8%

7. evomag.ro – 2,2%

8. PCGarage.ro -1,6%

9. Kaufland – 1%

10.Azerty.ro, Clickshop.ro, Cel.ro – 0,6%

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii