Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Topul investitorilor în publicitatea TV din 2013: Procter & Gamble

procter_gamble.jpg
Procter & Gamble, cel mai mare investitor în publicitatea TV din România în anul 2013, a derulat campanii de promovare pentru brandurile sale pe numai puțin de 33 de televiziuni. Antena 1 a livrat un volum de audiență mai mare decât Pro TV pentru reclamele comandate de Procter & Gamble.

Procter & Gamble, compania care deține printre altele brandurile Ariel, Head & Shoulders, Camay, Gillette și Blend-a-Med, a consumat pe Antena 1 cel mai mare volum de audiență de pe piața TV în cursul anului trecut: 21.241 GRP’30 pe targetul comercial. (Pe baza punctelor de audiență, Gross Rating Points – GRP, clienții publicitari cumpără timpi de publicitate de la televiziuni.)

Astfel, Antena 1 a depășit principalul competitor, Pro TV, care a furnizat liderului publicității un volum de 21.124 puncte de audiență pe targetul comercial (urban, 18 – 49 de ani). Această depășire se datorează și creșterilor de prețurilor de publicitate la Pro TV, Procter & Gamble orientându-se către Antena 1.

De remarcat că reclamele comandate de P&G au obținut pe cele două mari televiziuni aproape 47% din totalul volumului său de audiență în anul 2013.     

Pe locul trei în planurile de media TV ale P&G s-a aflat Acasă TV, televiziune cu programe orientate către publicul feminin, care a livrat 12.745 GRP’30 pe targetul comercial.

La mare distanță de Acasă TV s-au plasat televiziunile: Prima TV (5.548 GRP’30 target comercial), Kanal D (5.012), Național TV (3.912) și TVR 1 (3.086).

Televiziunea de știri pe care P & G a consumat cel mai mare buget de publicitate a fost Antena 3 (2.892 puncte de audiență pe targetul comercial). Procter & Gamble n-a comandat campanii pe România TV și Realitatea TV, dar a acumulat 741 GRP’30 target comercial pe B1 TV.

Aproape 2.000 de GRP-uri a livrat și Antena 2. Diva Universal a fost televiziunea de filme cu cel mai mare volum de audiență pentru P & G: 787 GRP-uri pe targetul comercial. Disney Channel se evidențială ca fiind televiziunea pentru copii care a atras cel mai mare buget de publicitate: 1.283 puncte de audiență.

Procter & Gamble nu a consumat publicitate pe AXN, AXN Black, AXN White, U TV, History Channel, National Geographic, Music Channel, ETNO TV și Disney Junior.

„Forbes România” estimează că investițiile publicitare ale Procter & Gamble pe piața TV, în 2013, s-au ridicat la 8 milioane de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii