Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Proiecte speciale |
|

Topul Forbes 500 Miliardari, la a patra ediţie

  Forbes România a lansat luni, 29 octombrie, a patra ediție a Topului Forbes 500 Miliardari. Produsul este disponibil la toate chioșcurile de presă până la sfârșitul anului.

 

A patra ediție a Topului Forbes 500 Miliardari a fost lansată luni, 29 octombrie, la Hotel Epoque, în prezenta mass media și a doi dintre cei mai importanți oameni de afaceri din România, Ioan Niculae, proprietarul grupului de firme Interagro și Ovidiu Tender, acționarul majoritar al holdingului Tender SA.

În premieră, cel mai bogat român a fost declarat omul de afaceri Ioan Niculae, a cărui avere a fost estimată în acest an la 1- 1,1 miliarde de euro, în creștere cu 100 de milioane de euro față de ediția precedentă. Locul secund este ocupat de românul stabilit la Londra, Frank Timiș, a cărui avere a scăzut în 2012 până la 900- 950 de milioane de euro. Averea lui Dinu Patriciu, ocupantul locului trei în 2012 a coborât până la 900 de milioane de euro. În ediția 2012 a Topului Forbes 500 Miliardari se regăsesc 12 nume noi. Majoritatea acestora sunt oameni de afaceri, dar și sportivi de performanță, care activează în străinătate. Dintre aceștia merită amintiți fotbaliștii Mirel Rădoi sau Răzvan Raț, dar și antreprenori, precum Walter Florian, acționarul companiei de salubritate Romprest sau familia Iavorski, proprietarul transportatorului feroviar de marfă Unifertrans. Pe fondul scăderii accentuate a valorii activelor imobiliare, precum și a dificultăților financiare întâmpinate de multe dintre companiile din România,12 miliardari au părăsit clasamentul din acest an. Averile cumulate ale miliardarilor din Topul Forbes se ridică la 21,5 miliarde de euro în 2012, în scădere cu 3,5 miliarde de euro comparativ cu 2011. Evaluările au fost realizate, ca și în anii precedenți, de către companii  specializate în domeniu, Fairwind și Darian.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii